Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Álomkamra útmutató

3+1 tipp egy rendszerezett kamrához

2022. május 27.

3 perc olvasás

Cselőtei Babus
tárolópolc kamra polcrendszerrel moduláris tárolóegységgel kamrához fali tárolóegységek
3+1 tipp egy rendszerezett kamrához
© Lemon & Lime

Mind álmodoztunk már egy olyan kis helyiségről, ahol az összes főzéshez szükséges kelléket könnyedén elérhetjük. Ahova nem a (régóta lejárt) garanciális cserékhez szükséges elektronikai cikkek dobozait suvasztjuk be, vagy a „valamire még jó lesz” faléceket, esetleg a maradék parkettákat és csempéket, hiszen ugyebár sose lehet tudni, mikor kell pótolni egy-két darabot. Most megmutatjuk azt a pár egyszerű kelléket, amellyel megvalósíthatod a tökéletes álomkamrádat, ahol nem kell felesleges tárgyakat kerülgetned! Íme 3+1 tipp egy rendszerezett kamrához!


#1 Masszív tárolópolc

Egy jó kamra alapja egy masszív tárolópolc. A szerencsésebbek beépített polcrendszerrel rendelkeznek, de egy nyitott, esetleg moduláris tárolóegységgel is elérhetjük a megfelelő hatást. A lényeg, hogy stabil és persze falhoz fúrható legyen – hiszen senki nem vágyik egy kellemetlen meglepetésre. Szerencsés, ha a tároló állítható polclapokkal rendelkezik, esetleg bővíthető, hiszen néha igencsak jól jön több különböző magasság. 

#2 Fali tárolóegységek 

Természetesen mindig jól jön az extra tárhely, így ha esetleg maradna szabad falfelület a polcrendszer mellett, akasztókat, fűszerpolcokat, speciális rendszerezőket is felapplikálhatunk a falra. Ezáltal a háztartási eszközökhöz (hacsak nem rendelkezünk külön szertárral is), mint például a seprűnyélhez, porszívócsőhöz, felmosó mophoz, kislapáthoz gond nélkül hozzáférhetünk. A legtökéletesebb felállás, ha a polcrendszer mellett egy plusz konyhapulttal is kiegészítjük a kamrát, így extra munkafelülethez juthatunk, vagy akár azokat a nagyobb méretű robotgépeket is tárolhatjuk rajta (illetve benne), amelyeket nem használunk a mindennapokban. 

#3 Egységes rendszerezők 

Álmaink kamrájában mindent egységes, jól lezárt rendszerezőkben tartunk. Néhol a rendszerezőket is rendszerező kosarakba rejtjük, néhol pedig displayként a polcra helyezzük (természetesen az azonos élelmiszer típusokat is szín szerint csoportosítjuk). Komolyra fordítva a szót, érdemes áttetsző, gumiperemes tetővel zárható üvegekben vagy dobozokban tartani az élelmiszert – tésztákat, gabonaféléket, fűszereket – ezáltal könnyedén megtaláljuk, amit éppen keresünk, látjuk, ha valamit ideje lenne bevásárlólistára írni, és persze sokkal esztétikusabb az összhatás, mintha félig feltépett dobozokban és ügyetlenül felbontott zacskókban tartanánk. (+ extra tipp: ne feledkezzünk meg a levendulacsomóról, cédrusfa golyóról!)

#4 Címkék, címkék, címkék! 

Ez elvezet minket a következő, egyben utolsó pontunkhoz: a címkékhez! Az álomkamrát az egységes címkék koronázzák meg, amelyekre akár az adott élelmiszer összetevőit, lejáratát (ezt csak akkor érdemes ráírni, ha a címke könnyedén törölhető és átírható, például ha chalkboard felületű a matrica), és persze még extra segítség lesz nekünk a szükséges hozzávalók gyors megtalálásában. Feketeöves rendszerezőknek: felejtsük el a leszedhetetlen etikettet, és váltsunk laminált, egyedileg nyomtatható címkékre! Már szerencsére könnyedén hozzájuthatunk asztali címkenyomtató gépekhez, amelyek nemcsak hatalmas segítséget nyújtanak otthonunk rendezésében, hanem akár stílusos kiegészítői is lehetnek a házi munkaállomásunknak. 


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves