Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

A szín, amire soha ne fesd az előszobát a lakberendezők szerint

2024. március 24.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés fal festés előszoba falfestés fali szín
A szín, amire soha ne fesd az előszobát a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Ódivatúbbá és fakóbbá teheti a tereket, ha az előszoba falait a következő színek egyikére fested a lakberendezők szerint! 


A fali színek rendkívüli mértékben befolyásolják az otthonunk hangulatát: némely árnyalatok elegánssá és exkluzívvá, mások viszont túlzóvá és közönségessé is tehetik a belső tereket, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani a falak megfelelő színválasztására. Vannak ugyanis olyan árnyalatok, melyeket kifejezetten nem javasolnak a lakberendezők, ezekbe avattak most be minket!

AZ ELŐSZOBA SZÍNVÁLASZTÁSA KIEMELTEN FONTOS A SZAKÉRTŐK SZERINT

Nemcsak a személyiségünket és az otthonunk stílusát fejezhetjük ki a falak színével, de a megfelelő festék választásával akár négyzetméterekkel is nagyobbá, tágasabbá tehetjük az otthonunkat. Arról nem is beszélve, hogy az előszoba összképe már önmagában is hatással van a lakás többi részére.

Ha belépsz egy lakásba, az előszoba az első dolog, ami feltűnik. Fontos, hogy hívogató, egységes képet mutasson, mert ettől fog barátságosnak tűnni az otthonunk

– mondja Isfira Jensen, a NuFacet Interiors lakberendezője, aki szerint a hideg tónusú, szürkés-barnás árnyalatok mutatnak a legjobban az előszobában. Állítása szerint azért érdemes mellőzni a meleg színeket, mert az égők színétől függően akár fakó és ódivatú is lehet az előszoba, a hidegebb árnyalatokkal ez viszont nem történhet meg. Szintén javasolt a panelek alkalmazása, mert ezek jól néznek ki és védik a falak alsó szintjét az esetleges sérülésektől.

EZT A FALI SZÍNT ÉRDEMES MELLŐZNI AZ ELőSZOBA FESTÉSÉNÉL

A lakberendező szerint általánosságban elmondható, hogy a nagyon kényes, világos színű falakat érdemes mellőzni az előszobában, ahol a cipők tárolása, a vendégek fogadása, valamint az öltözködés történik. Ebben a térben ugyanis a legnagyobb az esély a falak koszolódására

Nehezen kikeverhető, világos színek, a barack, a világosrózsaszín és a narancssárga nem praktikusak az előszobában, hamar koszolódnak. A fehéret sem javasolnám, mert hamar piszkos lesz, de ha nem bánjuk a szezononkénti festést, az akár még jól is nézhet ki

– mondja a lakberendező, aki a saját munkái során a legtöbbször az enyhe szürkés tartalmazó bézses, halványkékes, barnás és lilás színeket használja a legtöbbször, ha az előszoba festéséről van szó.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves