Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

A 6 legszebb szín, amire a nappalidat festheted

2023. október 08.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali lakberendezés fal festés lakberendező falfestés
A 6 legszebb szín, amire a nappalidat festheted
© Shutterstock

A nappali dekorálásánál elképesztően fontos szerepet játszik a megfelelő fali szín kiválasztása. A lakberendezők most elmondták, mik azok a legszebb és legnépszerűbb árnyalatok, amikre a nappali falát lehet festeni! 


A harmonikus és barátságos nappali kialakításánál nemcsak a bútorok minőségét, megjelenését és praktikumát, hanem a színek összhangját is érdemes figyelembe venni: a sok különböző árnyalat és minta párosítása ugyanis zavaros összképet eredményezhet, csakúgy, mint a túl sötét színek jelenléte, amik komor hangulatot árasztanak. Segítségül a lakberendező most elárulták azokat legszebb és legnépszerűbb fali színeket, amiket mindenképpen javasolnának a nappali falfestésénél! 

TERRAKOTTA

A fali festékek terén a legnagyobb újdonságnak a 2023-as évben a terrakotta árnyalat számít. Ez az enyhén narancssárgás-barnás szín egy meleg tónusú, földszínű árnyalat, amit a természetben a legtöbbször az őszi tájakon láthatunk. A lakberendezők szerint remekül mutat a rusztikus és a minimál stílusú nappalikban.

JÉGKÉK

A kék szín egyik legváltozatosabb árnyalata, a babakéknél szürkébb hatást ígérő jégkék is igen népszerű a falfestékeknél. Csupán árnyalataiban tér el a fehér színtől, olyan hatást eredményez, mintha kintről besütne a nap és az ég venné körbe a helyiségeket. A leggyakrabban olyan nappalikba választják, ahol sötét és kicsi a tér, mert fokokkal képes tágítani és világosítani azt!

BÉZS

Az újdonságok mellett még mindig elmondható, hogy a klasszikus bézs szín számít a legfelkapottabb árnyalatnak, ha felfestéről van szó. A lakberendezők akkor szokták ezt a színt javasolni, ha nincs konkrét elképzelés, hiszen mindenhez remekül illik ez a szín, viszont mégis melegebb, barátságosabb hatást eredményez egy egyszerű, fehér színű falfestéknél. 

MANDULAZÖLD

Nyugtatja az elmét, csillapítja a pulzust, harmóniába hoz és boldogságot okoz – ezeket nem mi mondjuk, hanem a tudományos kísérletek állapították meg a mandulazöldről, ami a világoszöld egy tompább, szürkésebb árnyalata. Nem hivalkodó, már-már természetes színe miatt különböző várótermekbe is szokták ezt a színt festeni, ezért azoknak, akik szeretik a zöld színt, ezt az árnyalatot szokták javasolni a festők. 

PÚDERRÓZSASZÍN

A babarózsaszínnél kevésbé pink, kicsit világosabb és barackosabb beütése van a púderrózsaszínnek, ami a női lakások, otthonok egyik legjobb választása. Tompa színétől mindenki jókedvre derül, remekül mutat hozzá a szürke, a sötétkék és a fekete is, akárcsak a bézs, a fehér és a világosbarna is. A modern, minimál stílusú bútorokkal berendezett nappalikba pont olyan jól mutat, mint a vintage, illetve a klasszikus/tradicionális fabútorokkal rendelkező helyiségekbe.

BÚZABARNA

A terrakotta és a bézs közötti egyik legnépszerűbb árnyalat, ami a világosbarna egyik visszafogottabb, melegebb, enyhén barackos színű oldalát mutatja meg. Nincs olyan otthon, amit ne dobna fel egy ilyen fali szín a lakberendezők szerint, sőt! Állításuk szerint egyszerűbb berendezéseknél kifejezetten emeli a lakás értékét egy ilyen fali szín, amit főleg a nagyobb terekbe, nappalikba, közelekedőkbe, illetve a dolgozószobákba szoktak javasolni. 

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves