Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

10-ES LISTA

Ettől a 10 dologtól tűnhet olcsónak az otthonod a lakberendezők szerint

2023. július 16.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

olcsónak tűnő otthon ízléstelen otthon dekorációs hibák lakberendezéis hibák
Ettől a 10 dologtól tűnhet olcsónak az otthonod a lakberendezők szerint

Ezekre figyelj, ha nem akarod, hogy ízléstelennek tűnjön az otthonod!


Ahhoz, hogy stílusos és egyéniséggel teli otthonunk legyen, nem kell feltétlenül drága luxusbútorokba vagy kiegészítőkbe fektetnünk, de jó ha elkerülünk 10 hibát, amitől viszont olcsónak vagy akár ízléstelennek is tűnhet a hely, ahol élünk. 

1. Minden helyiségben más-más padló

Ha helyiségenként váltogatjuk a padlótípusokat, például a hálóban parketta van, de a nappaliban hajópadló, össze-vissza hatást érhetünk el. Ehelyett, értelemszerűen a fürdő kivételével, jobb, ha minden helyiség ugyanolyan padlót kap, ami egységes és harmonikus összhatást ad az otthonunknak. Az összenyitott terek korában, még a konyhába is mehet víz és kopásálló fa vagy vinyl padló.

2. Katalógus otthon

Ha szeretjük is egy-egy bútoráruház stílusát, semmiképp se vásároljuk fel egy bútorkollekciójuk összes darabját! Az egyfajta bútorok ugyanis nagyon merev, fantáziátlan hatást keltenek együtt, ezért, ha tehetjük keressünk ugyanabból a stílusból, de másfajta kialakítású bútorokat.

3. Túl sok dekor

A dekorációs elemek fontos részét képezik otthonunk összhatásának, ha egy üres falat kell feldobni vagy csak a nagy bútorok és a szőnyeg színeit kell egy-egy díszpárnával harmóniába hozni. A kevesebb, több elve azonban ezeknél a kiegészítőknél mindenképpen érvényesül, a túl sok dekoráció ugyanis túlzsúfolt vagy keszekusza eredményre is vezethet.

4. Giccses tükrök, lámpák

A túl sok fénylő, akár arany, akár gyémántos, kristályos kiegészítő, nem elegáns, hanem ízléstelen lehet. Ezért, ha szeretjük ezeket a pompás darabokat, egy helyiségben elég lehet egy-kettő is belőlük.

5. Igénytelen függönyök

A függönyök nem csak praktikusak, mert hőszigetelnek és kizárják a fényt, de dekoratív elemei is egy otthonnak. A nem jól megválasztott hossz vagy szélesség, illetve anyag, gyorsan szembeszökő hibák, amik slampossá tehetnek egy helyiséget.

6. Káosz

A rendrakás nap, mint nap, idő és energiaigényes feladat, de ha van egy jól felépített rendszer, amiben mindennek meg van a helye és oda a lehető leggyorsabban visszakerül használat után, könnyebb. A teli mosogató, a halomban álló ruhák, könyvek viszont nagyon lehangolóak és olcsónak láttatják otthonunk, mert a bútoroknak nincs esélyük érvényesülni a káosz alól.

7. Rossz szőnyeg

Egy szőnyeg, mint egy helyiség fő összefogó eleme, sokat befolyásol az összképen. Ha egy kicsi helyiségbe például túl nagyot választunk, leuralhatja a teret, ha túl élénk színűt és mintásat, szintén.

8. Aránytalanságok

Nem csak a szőnyegnél, a nagy bútoroknál is figyelni kell arra, hogy a szoba méreteihez arányosat válasszunk. Egy kis szobába egy széles, magas könyvesszekrény rossz döntés, mert az óriási darab még kisebbnek láttatja a teret.

9. Alulvilágítottság

Minden szobába más és más mennyiségű és erősségű lámpa szükséges, de az biztos, hogy sehova nem elég csak egy mennyezeti lámpa, ami előnytelen és elégtelen megvilágítást biztosít csak. A jól megvilágított otthon alapszabályairól ebben a cikkben olvashatsz többet.

10. Tematikus stílus

Csábító csak tengerparti motívumokkal, vagy dzsungel mintás kiegészítőkkel feldíszíteni az otthonunk, de gyerekes és mű hatást kelthetnek. Inkább lakberendezési stílusokban érdemes gondolkozni, mint amilyen a wabi sabi, a modern indusztriális vagy a színes skandináv!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves