Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FÜRDŐ

8 hiba, amit kerülj el egy kis fürdőszobában

2023. február 12.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

fürdőszoba csempe tükör hiba berendezés dekorálás
8 hiba, amit kerülj el egy kis fürdőszobában
© Shutterstock

Ne hagyj ki egy lehetőséget se, hogy a fürdőszobád tágasabbnak látszódjon!


Gyakran a legkisebb helyiség egy otthonban a fürdőszoba, kevés négyzetméterrel így kicsi mozgástérrel a dekorálásra, berendezésre. Legalábbis ez van a köztudatban, pedig kisebb fürdőben is lehet élni grandiózus megoldásokkal, amik még növelik a térérzetünket is. Íme néhány téves hiedelem, amit érdemes felülírni!


1. hiba: Kizárni a mázas csempéket

A mázas csempéknek meg van az a jó tulajdonságuk, hogy csillognak, így visszatükrözik a fürdő fényeit, mozgalmas és világos hatást keltve. Ne hagyjuk ki ezt a ziccert!


2. hiba: Kihasználatlan magas mennyezet

Főleg budapesti, vidéki nagyvárosi lakásokban megfigyelhető a magas belmagasság, amit kihasználatlanul hagyni vétek. Ünnepeljük meg egy szemet a mennyezetre vonzó tapétával, hogy a fürdő alacsonyabb berendezését is megnyújtsa vizuálisan!


3. hiba: Túlzó sterilitás

Ugyan a fürdőnek valóban jól áll a világos letisztultság, ez nem azt jelenti, hogy a lehető legsimább felületeknek kell lenniük benne, akár egy kórházban. Az egyedi tapintású, felületű csempék, fa bútorok, melegséget, életet adnak egy kis térnek is.


4. hiba: Kihagyni a látványos burkolatokat

Attól még, hogy egy fürdő kicsi, nem jelenti azt, hogy ne lehetne benne egy hangsúlyos, látványos felület. Erre nagyon jó példa az úgy nevezett “könyv-illesztéses” márvány burkolat, ami azt jelenti, hogy a márvány mintázatot tükrözve helyezik fel a falra ezzel hihetetlenül dekoratív eredményt kapva.


5. hiba: Mintahiány

Élből kizárni a mintás csempéket, járólapokat vagy tapétákat, kihagyott ziccer még egy kis fürdőben is. A mintás csempe a padlón vagy a falra felfuttatva, kimondottan növeli a térérzetet és vidámságot kölcsönöz a helyiségnek.


6. hiba: Kis felületű tükör 

tükörről köztudott, hogy növeli a térérzetet, ezért érdemes a lehető legnagyobbat választani, akár teljes falasat is felhelyezni.


7. hiba: Megfeledkezni a mennyezetről

A tapéta a mennyezeten segíthet a falak meghosszabbításában, de válasszunk világos háttérszínűt, hogy ne nyomja össze a teret végül. Egy nagyobb egy színű falfelület azért jól jöhet, hogy ne legyen túlzsúfolt a tér.


8. hiba: Ragaszkodni egy színhez, anyaghoz, mintához

Ha szűkös a hely, a legfontosabb az, hogy vezessük a tekintetet, és ez a legkönnyebben az anyagok, minták és a színek ötvözésével érhető el. A csempeformátumok és anyagok váltása dinamikusabb hangulatot teremt anélkül, hogy túl sok impulzust adna a szemünknek.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves