Quantcast

Borderline személyiségzavar

Igazságügyi pszichológus: Amber Heard nem véletlenül utánozza Johnny Depp öltözködését

Igazságügyi pszichológus: Amber Heard nem véletlenül utánozza Johnny Depp öltözködését
© Samuel Corum / AFP

Eddig is egyértelmű jelei voltak Amber Heard személyiségzavarának.

Amber Heard és Johnny Depp rágalmazási pere fordulópontjához érkezett, Dr. Shannon Curry igazságügyi pszichológus ugyanis borderline- és hisztrionikus személyiségzavart állapított meg a színésznőnél. Ezzel egyidőben alátámasztotta Johnny Depp rajongóinak elméletét is, amit már a sztárpár kapcsolatának eleje óta többen hangoztattak, és ami a tárgyalások során ismét sokakban felmerült.

Szemfüles rajongók

A két színész pere talán az idei év legnagyobb médiavisszhangot elért eseménye, a tárgyalást élőben lehet követni, a meghallgatások során pedig minden nap kiderül valami szörnyűség a páros múltjából. Így nem csoda, hogy az internetezőket is lázban tartja a téma, a világ két táborra oszlott: vannak, akik Amber Heardnek hisznek, és vannak, akik Johnny Depp ártatlanságát bizonygatják. Utóbbiak szúrták ki, hogy a színésznő egyre többször jelenik meg exférjéhez hasonló öltözékben.

Amber Heardöt már kapcsolatuk elején is megvádolták azzal, hogy elkezdte utánozni Johnny Deppet, mind öltözködésben, mind stílusban, de még a zenei ízlésük terén is egyre jobban hasonlított férjére. Ezek a vélemények felerősödtek, amióta a tárgyalás elkezdődött. 

„Néztem a Johnny Depp pert és észrevettem, hogy Amber Heard ruháiban tükrözi őt” 

– írta az egyik kommentelő.

„Amber Heard játszadozik Johnny Depp-pel azzal, hogy lemásolja a ruháit a bíróságon”

– szerepel máshol a hozzászólás.

„Amikor Johnny szürke öltönyt visel, másnap Amber ugyanazt viselte. Aztán Gucci-együttest viselt, majd másnap a lány is felvette"

– hívta fel a figyelmet egy szemfüles rajongó.

És valóban. Johnny Depp a tárgyalás első napján, április 11-én egy szürke öltönyben, Gucci nyakkendővel és egy méhet ábrázoló brossal jelent meg. Másnap a színésznő egy közel ugyanolyan szürke kosztümben érkezett a bíróságra, a következő napon egy kísértetiesen hasonlító nyakkendőt és méhes kitűzőt vett fel.

Ha a színész sötét öltönyt választott, másnap a színésznő is hasonlóan jelent meg. Április 19-én pedig az összefogott haját másolta le volt férjének. 

A legtöbb kommentelő azt gondolta, hogy Amber Heard manipulálni, megalázni és gyötörni szeretné exét ezzel a viselkedéssel, a pszichológus azonban úgy nyilatkozott, ez a boredrline személyiségzavar egyik legfőbb jellemzője.

A Borderline áll a dolog hátterében

Az igazságügyi pszichológus vallomásában elárulta, hogy az Amber Heardnél diagnosztizált személyiségzavarok okozhatják a színésznő furcsa viselkedését. A szakértő szerint a borderline-nal küzdőkre jellemző, hogy átveszik a környezetükben lévők identitását, szokásait, mert ez megnyugató számukra. Utánozhatják a másik fél öltözködését, de még a beszédstílusát is átvehetik. Ha valakivel elkezdenek sok időt tölteni, előfordulhat, hogy annyira átalakul a viselkedésük, hogy még a hobbijaik, zenei ízlésük, véleményük is hasonlóvá válik. Ennek fényében előfordulhat, hogy Amber Heard még csak nem is tudatosan utánozza exét...

AZ ÜGY TOVÁBBI RÉSZLETEI:

Amber Heard hazudott: a bíróságon bukott le

Bajban Johnny Depp? Brutális videót játszottak le a bíróságon, Amber Heard zokogott

Johnny Depp kimondta a bíróságon: ez okozta Amber Heard kegyetlen viselkedését