Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Harry&Megxit

Történelmi fotó: megmutatták, hogy vonultak ki anno Harry hercegék a palotából

2022. december 05.

3 perc olvasás

Gyulai Bence
Netflix harry herceg meghan markle Megxit
Történelmi fotó: megmutatták, hogy vonultak ki anno Harry hercegék a palotából
© Fotó: Netflix/Harry & Meghan

Érkezik Harry herceg és Meghan Markle dokumentumfilmje, és az előzetesből egy különleges fotóra figyeltek fel!


Nemsokára bemutatja a Netflix Harry herceg és felesége dokumentumfilmjét, aminek a címe egyszerűen csak az lesz, hogy Harry & Meghan. Az alkotást nagy várakozás előzi meg, és a múlt héten publikált előzetest persze ízekre szedte a sajtó.

Most őket kell sajnálni?

A nagyközönség egy része azzal nem tud megbékélni, hogy ha a herceg és neje azért fordított hátat a királyi családnak 2020-ban, mert elegük volt a nyilvánosságból, akkor most miért tárulkoznak ki megint azok után, hogy Oprah Winfrey-nek adott interjújukkal egyszer már jókora botrányt kavartak. Persze a Netflix valószínűleg joggal számít arra, hogy a rajongók és az ellendrukkerek is egyaránt meg fogják nézni az új dokumentumfilmet, aminek az előzetese kicsit azt a hangulatot kelti, mintha Harryék sorsa valami bődületesen drámai és nehéz lett volna az utóbbi években. Ez egyrészt szubjektíve nyilván igaz, de persze objektíve ettől még a világ egyik legkivételezettebb családjához tartoznak ők, és emberek milliárdjainak sokkal komolyabb problémákkal kell szembenéznie nap mint nap annál, amin ők keresztülmentek.

Csak sajnos az élet igazságtalan, és valahogy Harry herceg problémái sokkal számára jóval érdekesebbnek tűnnek, mint az átlagemberek napi megélhetési gondjai.

A távozás

A fenti trélerben látható fotók közül a sajtó a legtöbbet valószínűleg arról a képről cikkezett az elmúlt napokban, amelyen Harry herceg és Meghan Markle hátulról látható, miközben két őr nyitja nekik az ajtót a távozáshoz. Egyértelmű, hogy milyen jelenetről van szó: amikor III. Károly király kisebbik fia és annak felesége bejelentették, hogy visszalépnek a királyi élettel járó nyilvánosságtól, és Amerikába költöznek. Mindez 2020 márciusában volt, pont a covid-járvány kitörésének napjaiban. Abban valamennyi forrás megegyezik, hogy egy történelmi jelentőségű fotóról van szó.

Fotó: Netflix/Harry & Meghan

A Daily Mail arra emlékeztet, hogy a fenti kép persze igazából nem a Buckingham palotában készülhetett, hanem a Goring Hotelben. Itt volt 2020. március 5-én egy ebéd, amit a hercegi pár a személyzetük tagjai számára tartott, hogy hivatalosan is búcsút vegyenek tőlük, miután Harryék távozása természetesen azzal is járt, hogy az őket kiszolgáló személyzet állásai megszűntek. Ez volt a herceg és a hercegné egyik utolsó hivatalos szereplése ebben a minőségükben.

Csak ne nevezzük Megxitnek

A hercegi pár sokak által botrányosnak tartott kivonulását már akkor is a Megxit néven emlegette a sajtó, és ez a megnevezés azóta is megmaradt. A hercegné azonban nemrég árulta el, mennyire nem szereti ezt az elnevezést, mégpedig a mögötte meghúzódó szexizmus miatt. Meghan Markle úgy gondolja, hogy a közvélemény általában sokkal nehezebben ismeri el nők teljesítményét, viszont sokkal könnyebben hibáztatja őket bármiért-mindenért. Ők például kettek közösen döntöttek úgy a férjével, hogy Amerikába költöznek, a Megxit elnevezés mégis csak a feleség nevét tartalmazza, ami azt sugallja, mintha az ő hibája lenne, hogy Harry herceg kikerült a családjából. Erről ide kattintva olvashatsz többet korábbi cikkünkben.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves