Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hittérítés

Hihetetlen, milyen trükkel akarta Tom Cruise rávenni David Beckhamet, hogy csatlakozzon a szcientológia egyházhoz

2022. szeptember 28.

2 perc olvasás

ELLE
david beckham hit szcientológia tom cruise vallás hittérítés
Hihetetlen, milyen trükkel akarta Tom Cruise rávenni David Beckhamet, hogy csatlakozzon a szcientológia egyházhoz
© Getty Images

Ötletes trükköt eszelt ki Tom Cruise, hogy megtérítse barátját, David Beckhamet.


Még az első felesége, Mimi Rogers vezette be a szcientológia vallás világába Tom Cruise-t, aki immár 36 éve gyakorolja a hitét a szcientológusok körében. A 2000-es évektől kezdve szószólóként már maga a színész is aktívan ügyködött azon, hogy minél több embert szervezzen be a felekezetbe – különösen híres kollégái közül.

Egy frissen megjelent könyvből most az is kiderült, hogy a Beckham családot is megkörnyékezte, méghozzá nem is akármilyen trükkel. A színész hittérítő munkásságáról a kötet szerzője, Mike Rinder rántotta le a leplet, aki maga is hosszú évek után menekült el a szektaként működő egyháztól.

Nagy dobással készült Tom Cruise

Mint fogalmazott, Tom Cruise minden tőle telhetőt megtett, hogy más hírességeket is rávegyen, csatlakozzanak a szcientológusok táborához. A leghíresebb kiszemeltje Victoria és David Beckham volt – utóbbi kedvéért még egy komplett focipályát is építtetett az egyházzal.

„Profi minőségű futballpályát építettek. A talajt kiegyenlítették, öntözőrendszert és tökéletes gyepet telepítettek, kapukat emeltek. Egy teljes munkaidős gondnokot is kineveztek az egyház munkatársai közül, egyetlen céllal: hogy Tom Cruise meggyőzze barátját, Davidet, hogy csatlakozzon a szcientológusokhoz. Ez azonban soha nem történt meg.”

Annak idején a kötet szerzője, Mike Rinder a szcientológia nemzetközi szóvivőjeként és a különleges ügyek hivatalának vezetőjeként sok időt töltött az egyház leghíresebb tagjaival, köztük Tom Cruise-zal, Kirstie Alley-vel, John Travoltával és Lisa Marie Presley-vel is.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves