Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nichelle Nichols

Elhunyt a Star Trek legendás színésznője

2022. augusztus 01.

1 perc olvasás

ELLE
gyász halálhír Nichelle Nichols Start Trek Uhura hadnagy
Elhunyt a Star Trek legendás színésznője
© Paramount Television / Collection ChristopheL via AFP

Igazi ikonnal lett kevesebb Hollywood: elhunyt a Star Trek sorozat színésznője, Nichelle Nichols.


A filmes világ egy emberként gyászolja a Star Trek sztárját, Nichelle Nicholst. A 89 éves korában elhunyt színésznő igazi legendaként ismert a szakmában: ő volt az első színes bőrű nő, aki egy főműsoridős televíziós sorozatban főszerepet kapott.

Az 1960-as években tűnt fel a képernyőkön, ő alakította Nyota Uhura hadnagyot a sikeres sci-fi sorozatban. Halálhírét menedzsere és évtizedes üzlettársa, Gilbert Bell jelentette be.

Tavaly láthatták utoljára a Star Trek rajongók

Nichelle Nichols tavaly decemberben vett részt legutóbb a Los Angeles-i Comic Con fesztiválon, ahol a Star Trekből ismert vulkáni üdvözlet jelével köszöntötte a rajongókat.

Filmtörténeti jelentőségű szerepe mellett a színésznő zenei karriert is épített, valamint aktivista munkájával is széles körű ismertséget szerzett. A sci-fi sorozat forgatása után Nichols kiemelt figyelmet fordított arra, hogy sokszínű űrhajósokat toborozzon a NASA-nak, különös tekintettel a nőkre és az etnikai kisebbségek képviselőire.

Ennek a programnak az eredményeképpen vették fel többek közt Sally Ride-ot is a szervezethez, aki később az első amerikai női űrhajósként vált ismertté.

A Star Trek mellett olyan produkcióban láthatta még a közönség, mint például a Kutyabajnok, a Tor-túra, de feltűnt a Hősök című sorozatban is. 1992-ben megkapta saját csillagát a Hollywoodi Hírességek Sétányán.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves