Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Királyi család

A tárgy, ami nélkül Károly király sosem hagyja el az otthonát

2022. november 10.

1 perc olvasás

ELLE
tárgy királyi család Károly király
 A tárgy, ami nélkül Károly király sosem hagyja el az otthonát
© Getty Images/Max Mumby/Indigo

Károly király egy különleges ékszertől sosem válna meg. 


Károly király hosszú évek óta visel egy arany pecsétgyűrűt a bal kezének kisujján. A brit uralkodó nem hagyja el az otthonát az ékszer nélkül. A walesi herceg szimbólum van belevésve, ugyanis ezt a címet használta 64 évig, Erzsébet királynő haláláig. 

Ezt mondják a szakértők

Nagyon valószínű, hogy a pecsétgyűrű walesi aranyból készült, ez egy olyan hagyomány, amit a királyi család az esküvői gyűrűk alkalmával is a mai napig megtart. A Steven Stone ékszerszakértői szerint az arany nagy része a királynő személyes gyűjteményéből származik. Bár nem a legdrágább darab a királyi család gyűjteményében, a gyűrű nagyjából 4000 fontot érhet.

Kiderült, hogy kié volt eredetileg

Utoljára Károly király nagybátyja, Eduárd herceg viselte, aki szintén Wales hercege volt. Az ékszer egy 175 éves múltra tekint vissza. Károly király nagyjából a 70-es évek óta viseli a pecsétgyűrűt, de az biztos, hogy a kedvenc darabja.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves