Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Palota

Mindenki azt találgatja, hogy hol fog élni Károly király: meglepőek a tippek

2022. október 27.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
buckingham palota palota III. Károly király
Mindenki azt találgatja, hogy hol fog élni Károly király: meglepőek a tippek
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

III. Károly király úgy tűnik szakít a hagyományokkal. 


Az angol uralkodó rezidenciája 1837-től a Buckingham Palota. Kivétel nélkül minden király, királynő itt lakott, ám úgy tűnik az új uralkodó most megtöri ezt a hagyományt. Károly király nem szeretne beköltözni a palotába, inkább a többi ház közül választana. 

III. Károly király már korábban is kifejtette, hogy nem szeretne beköltözni a Buckingham Palotába. Túl nagynak tartja, sok pénzbe kerül a fenntartása, és cseppet sem környezetbarát. Az épület egy részét jelenleg felújítják, a munkálatok várhatóan 2027-ben fejeződnek be, ezért a királyi pár nem sieti el a beköltözést. Kamilla királyné szintén nincs elragadtatva a költözés gondolatától. 

Károly király megtöri a tradíciót 

A királyi pár II. Erzsébet királynő halála után is a Clarence House-t választotta elsődleges rezidenciájának. A döntés részben érthető, hiszen a felújítás miatt az épület egyes részei nem használhatóak. Ám nagyon úgy tűnik, hogy a király a munkálatok végeztével sem költözik be a palotában, hanem továbbra is a kisebb, visszafogottabb otthonában marad. A két épület nincs messze egymástól, ezért könnyedén meg tudja oldani az utazást. A királyi teendőit természetesen a Buckingham Palotában látja majd el. 

A Buckingham Palota helyett inkább a többi, vidéki rezidencián szeretnének időt tölteni. A királynő halála után Balmoralba vonultak vissza, ezután az uralkodó nem olyan rég Sandringhamben járt, ahol a család a karácsonyt szokta ünnepelni. A következő időszakban, ha nem kell feltétlenül Londonban tartózkodniuk, valószínűleg az említett kastélyokban fognak élni. 

A király ezek mellett számos vidéki birtokkal rendelkezik, ott van Windsori kastély, ami a királynő egyik kedvence volt. Az épület jelenleg üres, ám a hírek szerint a walesi herceg és a családja költözik ide hamarosan. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves