Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Természetesen Károly

Károly király Harry hercegnek üzen új portréjával a szakértő szerint

2022. november 15.

3 perc olvasás

ELLE
harry herceg portré Károly király III. Károly király
Károly király Harry hercegnek üzen új portréjával a szakértő szerint
© Fotó: Instagram/TheRoyalFamily

Károly király 74. születésnapja alkalmából publikáltak egy képet, és a fotóválasztásnak üzenete van, többek között Harry herceg számára is.


Hétfőn lett 74 éves III. Károly király. A brit uralkodó születésnapjáról ide kattintva olvashatsz többet tegnapi cikkünkben, alább arról lesz szó, hogy mit állapított meg egy királyi szakértő a születésnap alkalmából publikált hivatalos portréról.

Erről a képről van szó:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ezt mondja a szakértő a király új portréjáról

Judi James testbeszéd-szakértő régóta foglalkozik a királyi család tagjaival, és ő főleg a korábbi hivatalos portrékhoz képest tartja nagy újdonságnak a fenti fotót. Az eddig megszokott képeken ugyanis Károly általában egy helyiségben ülve mosolyog a kamerába, általban jelezve valamivel a státuszát. Ehhez képest most egészen más a helyzet. A testtartásából, a pózból ugyanis az következik, hogy a király a szakértő szavai szerint...

...élvezi az új pozícióját, nem pedig tehernek vagy kötelességnek tekinti. Károly királynak ez a verziója hirtelen nagyon távoli, fizikailag és érzelmileg egyaránt, és szinte spirituálisnak tűnik. Ahelyett, hogy üdvözölné a nézőt, azt választotta, hogy úgy fotózzák, mintha nem is tudna a fényképezőgép, sőt, a nézők létezéséről.

Korábbi önmagához és II. Erzsébet portréihoz képest is újdonságnak számít a szakértő szerint, hogy Károly király egy kevésbé formális mozzanatot választott, ráadásul egy olyat, amivel mintha kíváncsiskodóknak engedne bepillantást egy érzelmes-spirituális pillanatba.

A fiának is üzen

És minden bizonnyal jelentősége van annak is, hogy III. Károly fotóján hirtelen ennyire hangsúlyos a természet: a fa a képnek nagyobb részét foglalja el, mint az uralkodó. Ez az a vonatkozás, ami összekapcsolja Károlyt a kisebbik fiával, Harryvel, aki szintén a környezetvédelem nagy harcosa és nem mellesleg az egyik legismertebb családi fotójuk hasonló hangulatú-témájú-kompozíciójú.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Misan Harriman (@misanharriman)

Az Express című lapnak nyilatkozó szakértő így foglalja össze a dolgot, felhívva a figyelmet arra, hogy a király nyilván nem véletlenül választott most egy olyan képet, ami sokkal inkább Harry herceg eddigi kommunikációjába illene, mint a sajátjába:

a természet folytonosságának és az életfa szimbólumának az üzenetével ez a fotó apa és fia közös szenvedélyeire, a mindkettejük által fontosnak tartott ügyekre emlékeztet bennünket, kettejük látszólagos elidegenedése ellenére.

További adalék lehet apa és fia viszonyához a karácsonyi ünneplés ügye, erről ide kattintva olvashatsz részletesebben.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves