Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Royal Family

Hatalmas a botrány a király családban: Harry legutóbbi húzása alaposan feldühített mindenkit

2022. október 28.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara
könyv botrány angol királyi család harry herceg
Hatalmas a botrány a király családban: Harry legutóbbi húzása alaposan feldühített mindenkit
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

Harry herceg könyve hatalmas felháborodást okozott. 


A király család feje felett egyre sötétebb felhők gyülekeznek, az elkövetkezendő időszak pedig akár alapjaiban változtathatja meg a monarchiát. Az újabb vihart pedig ismét Harry herceg okozta. 

Már a megjelenés előtt felháborodást okozott Harry herceg könyve

A herceg 2021-ben jelentette be, hogy megállapodást kötött az egyik könyvkiadóval, és elkezdett dolgozni az életrajzán. A memoár eredetileg 2022 őszén jelent volna meg, ám II. Erzsébet királynő halála miatt Harry herceg haladékot kért. Most a kiadó bejelentette a megjelenési dátumot és a könyv címét. 

Harry könyve a Spare vagyis a Tartalék címet viseli, ami egy utalás arra, hogy gyerekként Vilmost örökösnek, Harry-t pedig tartaléknak nevezték a családban. A provokatív címre már a királyi családban is többen felkapták a fejüket, bennfentes információk szerint a palota ügyvédei készenlétben állnak. 

A kiadó további információkat is közölt a kiadványról, a közlemény szerint megrendítően őszinte lesz, Harry nyíltan mesél benne az életéről. A könyv nagy valószínűséggel ki fog térni Diana hercegné temetésére, illetve a tényre, hogy a fiúknak a koporsó mögött kellett sétálniuk. A királyi család ezen döntését már korábban is bírálta a herceg. 

Harry memoárjára már most úgy tekintenek, mint egy atombombára, amit a lehető legrosszabb időszakban dobnak le a királyi családra. II. Erzsébet halála hatalmas csapás volt egész Nagy-Britanniának, instabil az ország gazdasági helyzete, ezek az okok pedig könnyedén a monarchia megingásához vezethetnek. 

harry-herceg-2022
Fotó: Karwai Tang / Getty Images. 

A kritikusok szerint Harry önző és kegyetlen, aki nem képes elengedni a gyermekkori sérelmeit, és felnőttként viselkedni. Továbbra is büntetni szeretné a családját, ahelyett, hogy támogatná őket a nehéz időkben. Sokan úgy vélik, hogy Sussex hercege kihasználta az összes előnyét a származásának, élvezte az anyagi javakat, éppen ezért roppant hálátlan. 

Szinte biztos, hogy számos kényes téma is előkerül, hiszen a királyi család egyetlen tagja sem kapott lehetőséget a kézirat elolvasására. Többek között fény derülhet arra, hogy ki tett rasszista megjegyzést a születendő gyerkekükre, illetve részletezheti a kapcsolatát apjával és testvérével. Az életrajz várhatóan további vitákat fog szítani a testvérek között, így a békülésre már alig van esély.


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves