Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Rúzstrend

Ez a 3 rúzs mindenkinek jól áll - ők lesznek az ősz sztárjai

2023. október 10.

2 perc olvasás

ELLE

Ősz ajak ajakrúzs barna rúzs sminktrend vörös rúzs
Ez a 3 rúzs mindenkinek jól áll - ők lesznek az ősz sztárjai
© Shutterstock

A tökéletes smink nélkülözhetetlen eleme a színes rúzs.


Nem véletlen, hogy a rúzs az egyik legfontosabb sminktermék: a száj erőteljesebb megjelenése évtizedek óta cél, legyen szó visszafogott vagy extravagáns sminkről.

A szín kiválasztása nem mindig egyszerű, de valójában csak két szempontot kell figyelembe venni: azt, hogy mi áll jól, és hogy milyen évszakban szeretnéd használni. Ez utóbbi azért fontos, mert a bőr nem egyforma színű egész évben.

Van azonban néhány szín, amivel nem lehet melléfogni, mert szinte valamennyi ruhához és bőrszínhez passzolnak, és éppen ősszel a legkedveltebbek.

3 rúzs, ami az ősz kedvence lesz

Vörös

Ez a klasszikus szín, ami valóban tökéletes választás, hiszen a legmegszokottabb szájfestési technikához tartozik. Mindenkinek jól áll valamelyik árnyalata, ezt érdemes kikísérletezni, de általános szabályként elmondható, hogy előnyösebb a köztes árnyalatokat választani, mint a szélsőségeseket: előbbiek a világos bőrön sötétebbnek, a sötétebb bőrön pedig világosabbnak hatnak majd, amivel könnyebb dolgozni. Ezzel szemben a markáns színeknél nincs mód a korrigálásra.

Barna

Ma már ez is klasszikusnak tekinthető, és ugyan a nyári időszakban is kedvelt szín, de az őszi divattrendek miatt ilyenkor is felkapott. Erre is igaz, hogy a megfelelő árnyalat kiválasztására érdemes időt szakítani, mert gyönyörűvé varázsolhat, de csak abban az esetben, ha az arc színéhez tökéletesen passzol. Érdemes játszani a bronz és az arany árnyalataival a smink többi eleménél is!

Nude

Ez kölcsönzi a legtermészetesebb megjelenést, ugyanakkor a hidegebb időben is megszínezi az ajkakat, ami sokaknak jól jön. Szinte esélytelen elrontani, de azért fontos, hogy az arcszínnel harmóniában legyen az árnyalat, ami a barnástól a rózsaszínig terjedhet. Tényleg jól áll mindenkinek, és hatalmas előnye, hogy bármilyen ruhával kompatibilis.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves