Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIRSTYLE

Megérkezett a barokk bob, 2024 legmenőbb frizurája

2024. június 02.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

bob frizura haj hajtipp hajvágás rövid haj
Megérkezett a barokk bob, 2024 legmenőbb frizurája
© Shutterstock

A rövid bob frizura legújabb változata, a barokk hajvágás annyira trendi, hogy ha meglátod, másra sem fogsz gondolni, csak erre a hajviseletre! 


A bob frizura az egyik legnépszerűbb hajtrend a 2024-es évben, ami nem meglepő: a bixie hajvágástól kezdve a fringe bobon át az old money bobig rengeteg változata létezik, ami mindenkinek jól áll, ráadásul a sztárok is imádják. Pár hete például Jennifer Lopez is ilyen rövid frizurával jelent meg a párizsi divathéten, de a jelenlegi legnépszerűbb színésznő és IT-girl, Sydney Sweeney is bob frizurára cserélte a hosszú szőke tincseit. Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy sorra bukkannak fel az újabb variációk a szépségiparban: a legújabb trend nem más, mint a barokk bob! 

 A BAROKK BOB 2024 LEGTRENDIBB RÖVID HAJAS FRIZURÁJA

A barokk bob a klasszikus, állig érő bob frizura legújabb és legkedveltebb formája. Hosszában ugyan nem változik a hagyományos bob frizurától, szárításában, formájába viszont nagyon is: ebben a variációban ugyanis nem egyenes, hanem nagyon hullámos, már-már kerekedő tincsekben végződik a bob hajvágás.

A barok bob elnevezés a barokk építészeti stílus dinamikus és látványos elemeire (így a csavart oszlopokra és a pompás, hullám és csigavonalakban végződő díszjegyekre) tesz utalást, hiszen pontosan ilyen alakban végződik ez a bob frizura is. A hajvágáskor a fodrászok itt ugyanis nem a klasszikus bobnál megszokott egyenesre, hanem göndörre, már-már csiga alakúra szárítják be a frizurát – ettől fog kinézni annyira trendin ez az új hajtrend!

ILYEN FRIZURÁT AKARnak most a sztárok, mindenkinek jól ÁLL

A barokk bobot először a színésznő-énekesnő Zendayán láthattunk, de Kelly Rowland, Laura Harrier, Elsa Hosk topmodell, Hailey Bieber, Gigi Hadid, sőt, még Penélope Cruz is kipróbálta az elmúlt pár hétben ezt a frizurát. Ez pedig csak a kezdet!

A közösségi médiás felületeket a sztárfodrászok sorra teszik közé, hány új híresség vágyik most ilyen frizurára, ezért joggal mondható, hogy ez a rövid haj most sokkal nagyobb népszerűségnek örvend a hosszú frizuráknál. A stylistok szerint könnyű fenntartani ezt a frizurát, gyorsan szárad, könnyen fésülhető és még a napi beszárítás nélkül is jól néz ki, ezért ha te is gondolkodsz hasonló hajvágáson, érdemes mielőbb meglátogatnod a fodrászodat! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves