Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A tökéletes illat

4 szabály, amit be kell tartanod, ha parfümöt veszel ajándékba valakinek

2023. november 19.

4 perc olvasás

ELLE

parfüméria ajándék női parfüm
4 szabály, amit be kell tartanod, ha parfümöt veszel ajándékba valakinek
© Shutterstock

Parfümöt ajándékba adni komoly felkészülést igényel. 


Ezekkel a bennfentes tippekkel megkímélheted magadat a stressztől, hogy olyan parfümöt találj a párodnak, egy barátodnak vagy egy rokonodnak, amit tényleg imádni fog. Fontos leszögezni, hogy az illatpreferenciáink hihetetlenül személyesek, és ezért olyan bonyolult a tökéletes ajándékot választani.

Imádják az emberek

El kell árulnunk, hogy valójában titkon szinte mindenki örül annak, ha a parfümöt kap ajándékba. Nos, természetesen ez akkor igaz, ha olyat kapnak, amit tényleg szeretnek. Karen Gilbert illatszakértő elmondta, hogy miért érdemes beleölni az energiát abba, hogy megtaláljuk a tökéletes parfümöt, amit ajándékba adhatunk egy szerettünknek.

Felejtsd el az utolsó pillanatban megszerzett utalványt – az illat azt mutatja, hogy valóban gondoltál arra a bizonyos személyre

– mondta a szakértő, aki a különböző trükkjeit is megosztotta.

1. Csináld meg a házi feladatodat 

Mielőtt bemész a boltba, jegyezd fel, hogy az, akinek az ajándékot szánod, mit szeret, és mit nem. Sokat elárulnak a mindennapi tulajdonságaik is. A fűszeres ételeket jobban szeretik, mint az édes finomságokat? Levendula illat van az otthonukban? 

Nézd meg az általuk kedvelt illatokat és a rendszeresen viselteket, majd fedezd fel azt az illatcsaládot

– magyarázta Karen Gilbert.

A napi rutin szintén befolyásolhatja az illető választását. Ha irodában dolgoznak, válassz olyan illatot, ami nem túl erős. Ha sportolnak, akkor az élénkítő citrus illat lehet a jobb választás. A legjobb azonban, hogy diszkréten megkérdezed az ajándékozni kívánt személy párját, testvérét vagy édesanyját azzal kapcsolatban, hogy melyik parfümöket szeretik a legjobban. 

2. Tesztelj! 

Volt már részed olyan parfümben, amely csodálatosan működik egy barátnál, de borzasztó illata van rajtad? Ennek az az oka, hogy az illatok nem minden bőrtípusnak felelnek meg, ám pontosan ez nehezíti meg a helyzetünket, ha másnak akarunk vásárolni. A papírkák helyett azonban a csuklódon teszteld az illatokat, ha a boltban jársz. Fontos, hogy legfeljebb egyszerre három parfümöt tesztelj, mert könnyen összezavarodhatsz az illatáradatban. Szintén meg kell jegyezned, hogy miközben próbálod megtalálni a tökéleteset, ne csak azt nézd, hogy neked bejön-e, ha nem próbálj meg a barátod, rokonod fejével gondolkodni, akinek szánod az ajándékot. 

3. Keresd a klasszikusokat 

Tehát számos illatot kipróbáltál, de még mindig nehezen találod a tökéletes illatot? Ideje belépni a klasszikusok világába. Valójában a legvonzóbb illatcsalád általában a virágok, de a gyümölcsös, pézsmás és virágos jegyek álmodozó összeállításával sem lehet tévedni nagyot. 

Ha kétségeid vannak, akkor léteznek olyan biztonságos fogadások, amelyeket könnyű viselni, és a legtöbb embernek tetszeni fog

– jelentette ki az illatszakértő. 

Ha nagyon tanácstalan vagy, akkor az üzletekben kérhetsz tanácsot az ott dolgozóktól, hogy mik azok a klasszikus illatok, amik népszerűek, és nagyjából a legtöbb bőrtípus számára megfelelnek. Esetleg érdemes előtte megfigyelned, hogy valamelyik típust láttad-e már annál a személynél, akinek vásárolsz. 

4. Mindent nézned kell 

Egy illatot nem a palackja alapján kell megítélnünk, de legyünk őszinték, hogy a dizájn fontos tényező lehet. Sokan a parfümjüket a fésülködőasztalukon tartják, ezért fontos lehet számukra, hogy külsőleg is elégedettek legyenek vele. 

Minimalisták, vagányak vagy klasszikusok? A palacknak mindig összhangban kell lennie a személyes esztétikával

– mondta Karen Gilbert, aki hozzátette, hogy az ajándékozás a másik emberről szól, és nem a saját ízlésünkről.

Tehát vedd ki belőle a preferenciáidat, szagolj nyitott elmével, és mindig vegyél figyelembe a másik embert

– tette hozzá a szakértő. 

A nyertes parfümöt úgy találhatod meg, ha felteszed magadnak az alábbi kérdéseket, miközben szimatolsz: tényleg illik hozzá? El tudod képzelni, hogy viseljék? Ha a válasz igen, akkor megtalálhattad a tökéleteset. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves