Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szépségápolási tippek

Ezt a 4 lépést kell betartanod, hogy a parfümöd sokáig tartson

2023. október 25.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

illatok női parfüm parfüm szépségápolás illatszer
Ezt a 4 lépést kell betartanod, hogy a parfümöd sokáig tartson
© Shutterstock

A parfüm túl gyors elpárolgásával sokan küzdenek, de van rá megoldás.


Reggelente teszel néhány cseppet magadra a kedvenc illatodból, de délutánra már egyáltalán nem érezni a parfümöt. Ismerős? Akkor valószínűleg te is rosszul használod.

Biztosan te is ismersz olyanokat, akiket gyakran megdicsérnek, hogy milyen kellemes illatuk van mindig. Ők néhány olyan trükköt vetnek be, amit érdemes neked is elsajátítanod.

Ezek a tippek bármilyen parfüm és bőrtípus esetén hasznosak és hatásosak, próbáld ki!

4 tipp a parfüm helyes használatához

1. Zuhanyzás után használd!

A legjobb, ha közvetlenül zuhanyzás után alkalmazod a parfümöt a még enyhén nedves és meleg bőrödön. Ez sokkal hatásosabb, mint ha rengeteg pontra, akár még a hajadra is fújnál belőle, ugyanis a hosszú távú kipárolgás miatt sokkal intenzívebb marad az illat.

2. Figyelj a sorrendre!

A különböző bőrápolási termékeket és a parfümöt megfelelő sorrendben kell felvinni. A száraz bőr szó szerint elnyeli az illatot, ezért először használj testápolót és hidratálót. Ezt követően fújj az illatból néhány cseppet a pulzuspontokra: a könyökhajlatba, a csuklóra, a nyakra és a fülcimpákra.

3. Ne feledkezz meg erről a szokatlan helyről sem!

Meglepő lehet, de a pulzuspontokon kívül a köldök is nagyon fontos terület, ugyanis a test közepén helyezkedik el, gyorsan felmelegszik, és mivel általában ruha fedi, az illatmolekulák nem tudnak túl gyorsan elpárologni.

parfum-elle.hu
Forrás: Shutterstock

4. Ne használd a parfümöt a hajadra!

Kétségtelen, hogy a haj jó illathordozó, ha fúj a szél, vagy kicsit felborzolod a hajad. De a hagyományos parfümök a magas alkoholtartalmuk miatt hosszú távon kiszáríthatják a hajat. Érdemes beszerezni hajparfümöket, amik kifejezetten erre a célra készültek, és akár még tápláló olajakat is tartalmaznak – ráadásul az illatuk is isteni!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves