Quantcast

Dakota Fanning

„Olyan képet alkotnak rólam, ami megváltoztathatatlan, függetlenül attól, hogy mi az igazság”

„Olyan képet alkotnak rólam, ami megváltoztathatatlan, függetlenül attól, hogy mi az igazság”
© Chelsea Guglielmino

Dakota Fanninggel a brit Elle újságírója készített interjút az öregedésről, Michelle Pfeiffer vonzerejéről és arról, hogy miért kell újraértelmezni a szépség szót.

Mi vár rád a szépségiparban idén?

A szépség szubjektív. Úgy gondolom, hogy a mostani trendek némelyike miatt mindenki ugyanúgy néz ki, és szeretném, ha továbbra is sokszínűséget és különböző szépségideálokat látnánk. Vannak, akik akkor érzik magukat a legszebbnek, ha kócos a hajuk, és reggelente pizsamában vannak, és szerintem ez nagyszerű. Mások a teljes csillogást akarják, hogy kihangsúlyozzák a szépségüket, és ez is nagyszerű. Én valahol a kettő között vagyok. Nekem az a fontos, hogy kiemeljük azt, amink van, és kihozzuk a belső szépségünket, a smink pedig csak hab a tortán. Szeretem, ha természetesnek tűnök, de egy kicsit harmatosnak. Számomra ez inkább egy elegáns öltönynadrág, mint egy melegítőnadrág.

A szépségápolási rutinod melyik részében vagy profi?

Nagyot finomítottam a bőrápolási folyamatomon, ami szerintem a szépség alapja. Úgy érzem, minél világosabb a bőröm, annál nehezebb elrejteni bármilyen foltot vagy hibát - ezek egyszerűen megmaradnak. Szuper szerencsés vagyok a bőröm miatt, de mivel annyira sápadt vagyok, az időnként fellángoló bőrhibáimat a pirosítómba építem be.

A bőrápolási rutinomra tényleg úgy tekintek, mint egy rituáléra, amit minden reggel és este megadok magamnak, különösen ezekben a nehéz időkben. Ez olyasvalami, amit mindenképpen megcsinálok. Imádom a Clé De Peau Beauté tisztító habját, a szérum pedig csodálatos, és annyira hidratál. Emellett sok vizet iszom, kerülöm a napot, SPF-et használok, és lefekvés előtt lemosom a sminkemet - ezek a közhelyek mind nagyon hasznosak. Sokat utazom, és ez nagyon kiszárítja a bőrömet, ezért nagyon odafigyelek arra, hogy visszaadjam a nedvességet.

Mesélj nekünk a legmeghatározóbb vörös szőnyeges megjelenésedről...

 

Ilyen fiatalon kezdtem, és sok vörös szőnyeges pillanatot éltem át kiskoromban. Volt egy időszak, nyolcéves lehettem, és A Macska – Le a kalappal! című filmet forgattuk. A karakteremnek volt ez a nagyon különleges frizurája, két kis göndör copf és nagyon rövid frufru. Rengeteg vörös szőnyegen szerepeltem szőke bobban és ilyen apró kis frufruval, ami egyszerűen nem működött a copfok és a Dr. Seuss-ruha nélkül. Visszanézek és nevetek, de nem vagyok zavarban. Bár nem fogok mostanában mikrofrufruval járni, ez nem az én stílusom!

A filmvásznon felnövő színészként érezted a nyomást, hogy szépnek kell lenned?

Érdekes, mert amikor filmet vagy sorozatot készítesz, a hangsúly a karakteren van, így személy szerint ez segített nekem abban, hogy szétválasszam, hogyan érzek a saját szépségemmel és a karakter szépségével kapcsolatban, és hogy ezeket két különböző dolognak tekintsem. Azt hiszem, ez egy furcsa módon kevésbé hiúvá tett, mert a karaktert akarom szolgálni. Ha azt akarják, hogy sötét legyen a szeme alatt, és ne legyen rajtam smink, akkor azt mondom: "Király!". Ahelyett, hogy minden egyes vonásomra túlzottan odafigyelnék, ez segített abban, hogy ne aggódjak annyira amiatt, hogy hogyan nézek ki a forgatáson.

Mit gondolsz az öregedésről egy olyan iparágban, amely hagyományosan a fiatalságot hirdeti?

Számomra az a vicces, hogy a karrierem nagy részében azzal szembesültem, hogy mindenki azt hiszi, hogy fiatalabb vagyok, mint amilyen valójában vagyok, mert még gyerekkoromban kezdtem el dolgozni. Az emberek olyan képet alkotnak rólam, ami látszólag megváltoztathatatlan, függetlenül attól, hogy mi az igazság. De valójában ez egy egészséges dinamikát hozott létre köztem és a korom között, ahol csak vagyok, érzek és teszek, ahelyett, hogy arra koncentrálnék, hogy hány éves vagyok. Nincs kétségbeesett igényem arra, hogy másképp nézzek ki, de ezt most 27 évesen mondom, tisztában vagyok vele, hogy még változhat a hozzáállásom.

Ki jelenti számodra a szépséget?

Nevezzük át a szépség szót! A szónak felszínes felhangja van, pedig egyáltalán nem felszínes. Ha valakire azt mondjuk, hogy szép, annak nem feltétlenül azt kell jelentenie, hogy csinos, hanem lehet a hozzáállása, a lelke, az, ahogyan másokkal bánik, nem csak az, ahogyan kinéz.

Most dolgoztam együtt Michelle Pfeifferrel, akivel az I Am Sam című első filmemben is együtt dolgoztam. Azóta majdnem napra pontosan 20 év telt el, és most újra együtt dolgozunk, és ő még mindig olyan gyönyörű. Ő játssza Betty Fordot, én pedig a lányát egy új sorozatban, és csodálatos volt látni, ahogy átváltozik valaki mássá. Nagyon csodálom őt. Frances McDormandot is imádom. Imádom, ahogy a magazinok címlapján látom őt, ahogyan felvállalja a szépségét, és ahogyan ünneplik a kora és a tehetsége miatt.

Forrás: Elle