Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Long-Lasting Nails

Ezzel az egyszerű trükkel a manikűröd sokáig szép maradhat

2024. március 21.

2 perc olvasás

ELLE

körmök körömtrend manikűr
Ezzel az egyszerű trükkel a manikűröd sokáig szép maradhat
© Shutterstock

Ha te is szép manikűrt szeretnél, ezt a tanácsot érdemes megfogadni. 


A manikűr hosszú élettartamának megőrzése gyakorlatilag kulcsfontosságú a csiszolt megjelenéshez, valamint a zselék és a körömművészet hosszan tartó élvezetéhez. Ismerős érzés, amikor egy takarítás vagy mosogatás során elhagyod a körmödet? Mutatunk egy egyszerű trükköt, amivel sokáig élvezheted a csodaszép körmöket.  Iram Shelton, a világsztárok műkörömépítője nagyszerű tanácsokat árult el, amelyeket fontos megfogadni mindenkinek.

Három dologra lesz szükséged, ha te is otthon készíted a manikűröd

A fedőlakk

Mindig a körmök előkészítésére kell összpontosítanod, mivel ez az alapja a hosszabb ideig tartó manikűrnek. Határozottan azt javaslom, hogy a manikűr befejezéséhez fedőréteget vigyél fel. Hosszabb ideig megőrzi a friss megjelenést a manikűröd, valamint megóvja a lakkot a karcolodástól és megakadályozza a kitöredezést

– magyarázta a szakértő. 

A kutikulaolaj

Iram Shelton elmondta, hogy a kutikulaolaj is kötelező. A nap folyamán többször mosunk kezet vagy használunk kézfertőtlenítőt, ami azt jelenti, hogy folyamatosan távolítjuk el az olajat a körmünkről és a bőrünkről. A kutikulaolaj felvitele a körömápolás olyan fontos lépése, amennyire csak lehet segít megvédeni a körmöt a traumáktól, és serkenti a köröm növekedését.

Védd a manikűrt

A törékeny, gyenge vagy sérült körmöket gyakran a durva vegyszereknek való túlzott kitettség, ismételt vízzel való érintkezés vagy elhanyagolás okozza. Kerüld el, hogy a körmöddel felszedj vagy lehámozz dolgokat, például címkéket vagy akár dobozokat is, mert ez sérülést okozhat a körmön, ami törést okozhat. Ha erős vegyszerekkel dolgozol, vagy otthon mosogatsz, próbálj meg kesztyűt viselni

– tette hozzá a műkörömépítő. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves