Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajtrend

Ezek a legdivatosabb szőke hajszínek 2023-ban

2023. augusztus 01.

2 perc olvasás

ELLE

hajfestés hajtrend szőke haj szőke hajszín
Ezek a legdivatosabb szőke hajszínek 2023-ban
© Samir Hussein / WireImage / Getty Images

Talán a Barbie-film hatása, de idén a szőke különböző árnyalatai a legnépszerűbbek a fodrászoknál.


A szőke hajszín népszerűsége töretlen, ugyanakkor időről időre új árnyalatokkal bővül a paletta. Mindenkinek érdemes átgondolnia és ellenőriznie, hogy milyen hajszín a legelőnyösebb számára, de aki már megbizonyosodott arról, hogy a szőke az ő színe, vagy egyszerűen csak valami újra vágyik, annak érdemes kipróbálnia a legújabb trendeket.

A szőke legvagányabb árnyalatai

Az alábbi árnyalatokat egyre több fodrásztól kérik a nők világszerte, és egyre népszerűbbek a közösségi médiában is.

1. Kevés gondozást igénylő szőke

Ez az árnyalat közvetlenül az arc mellett fényesebb, üdébb, világosabb, majd a fejen hátrafelé haladva sötétebb, esetleg az eredeti hajszínnel kevert. Hatalmas előnye, hogy nem igényel folyamatos frissítést, mert hosszabb időn át biztosítja az egységes megjelenést. Ideális azoknak, akik csak 6 hétnél ritkábban tudnak elmenni a szakemberhez egy hamvasításra.

2. Barna, egy kis szőkével

A szőke hajtincs ma már nem csak a született szöszik kiváltsága: akinek alapvetően barna a haja, az is megbolondíthatja egy-egy aranysárga tinccsel a frizuráját. Akik szeretik az extravagáns megjelenést, akár egész sötét árnyalatok mellett is használhatnak szőkét, hogy kontrasztos hatást érjenek el. De a napszítta árnyalatok is megvalósíthatóak így. Az egyetlen szabály, hogy a világos tincsek mindig az arc mellett legyenek!

3. Balayage

Akinek eredetileg sötétszőke haja van, de szeretne egy kis újdonságot, annak érdemes kipróbálnia a balayage-t. A sűrűn melírozott haj természetességet kölcsönöz viselőjének, és nem mellesleg fiatalosabbá teszi a megjelenést. Aki pedig megunta természetes szőke haját, ezzel a módszerrel kipróbálhat egy új és izgalmas frizurát, miközben a hajkoronája alapárnyalatát megőrzi – tehát nincs benne nagy kockázat.

4. Barbie-szőke

Ez a klasszikus szőke, amit Barbie visel. Semmiképp sem jeges szőkére kell gondolnod, sokkal inkább egy enyhe mézszőkére. A kívánt árnyalat talán egy banánhéj belsejéhez hasonlítható. És egy szabály, amitől tilos eltérni: a hajtőtől a hajszálak végéig azonos árnyalatúnak kell lennie a hajnak, és az első lenövésnél azonnal újabb festést igényel, hogy ne váljon nevetségessé.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves