Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Manikűr

Ez a körömtrend a legnépszerűbb most, ha színes körmöket szeretnél nyárra

2024. június 12.

2 perc olvasás

ELLE

köröm körömtrend manikűr
Ez a körömtrend a legnépszerűbb most, ha színes körmöket szeretnél nyárra
© Instagram/bellanails_boutique

Ez a körömtrend mostanában nem megy ki a divatból.


Bemutatjuk a körömtrendet, ami már egy ideje velünk van, de az elmúlt időszakban még nagyobb figyelmet kapott. Tudod, hogy mi az a dipping powder? Lényegében egy nagyon apróra őrölt akrilpor, amelybe bele kell mártani a körmünket vagy a műkörmösünk is felviheti egy erre szolgáló eszköz segítségével. Mi lesz a végeredmény? Egy csodaszép manikűr a kedvedre választott színben, ami sokáig kitart.

Shutterstock

Kiknek ajánlott? 

A dipping powder technikával sokkal könnyebb és gyorsabb a körömdíszítés, így remek választás azoknak, akik nem szeretnének túl sok időt szánni a manikűrjükre. A géllakkot vagy a zseléket nem mindenki szereti, ám ez az új trend jóval tartósabb, mint az egyszerű körömlakk. A mártóporokat otthon is lehet használni, de ha bizonytalan vagy, akkor ma már a körmösöknél is nagyon elterjedt. A jó hír pedig, hogy a színek közül kedvedre válogathatsz.

Ez a por jót tesz a körömnek? 

A dip powder nem okozhat hosszú távon károkat. Azonban sérült, beteg körmök esetén ez a technika sem ajánlott, ahogyan a géllakk és a zselé sem. A körömnek a gyógyuláshoz szabad levegőre van szüksége, ezért olyankor a csupasz megoldás mellett kell letennük a voksunkat. A higiéniai előírások betartása azonban itt is fontos, ugyanis a nem megfelelően fertőtlenített eszközök később komoly problémákat okozhatnak. 

Mennyi ideig tart ki ez a köröm?

Átlagosan három hétig számíthatsz arra, hogy a dip powder körmöd kitart, tehát nagyjából ugyanannyi ideig, mintha géllakkod lenne, de gyakran még tovább is bírja. Ez a körömtrend azonban különösen ajánlott azoknak, akik vágynak egy kis egyediségre, ugyanis sok esetben jóval csillogóbbnak tűnhet a manikűr ezzel a technikával. Az pedig még inkább jó hír, hogy ez a poros megoldás nagyon hamar megszárad, ezért nem lehet belőle gond akkor sem, ha otthon készíted el. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves