Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajtrend 2024

Idén visszatér sokak kedvenc bob frizurája - a C-vágás a legdivatosabb most

2024. március 08.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

haj hajvágás bob haj bob frizura hajtrend 2024 C-vágás
Idén visszatér sokak kedvenc bob frizurája - a C-vágás a legdivatosabb most
© Shutterstock

Úgy tűnik, idén újra a C-vágás lesz a legkedveltebb hajviselet.


Évekkel ezelőtt terjedt el először a C-vágás, sőt már a ’90-es években is ismertek voltak bizonyos formái.

Valószínűleg mindenki emlékszik Jennifer Aniston rövidebb bob frizurájára, amit szintén így vágtak le, de számtalan más híresség is nagyon kedvelte ezt a rétegezett hajviseletet.

A fodrászok elárulták, hogy idén ismét egyre többen kérik, hogy ezzel a technikával vágják le a hajukat – ez pedig kifejezetten üdvözlendő, ugyanis ez a stílus szinte mindenkinek jól áll.

A C-vágás ezért annyira népszerű

Bár egyesek könnyedén váltogatják a frizurájukat, ám akiknek lassabban nő a haja, szeretnek kicsit óvatosabbak lenni – teljesen érthető módon.

A C-vágás viszont kifejezetten veszélytelen kísérletnek számít, ugyanis nem nagyon lehet vele hibázni. Ahogy a neve is sugallja, az arc körül formázza a hajat C-alakba, amelyet úgy sikerül elérni, hogy a különböző hosszúságú rétegeket egymásra halmozzák, majd beszárítják.

A vágási technika nagy előnye, hogy bármilyen hajhossz esetén ki lehet próbálni, kifejezetten modern hatást fog kelteni. A hosszú hajat ápolttá és stílusossá teszi, míg a rövidebb frizurák közül a bob az, ami igazán jól mutat a C-vágással.

A letisztult frizura egyre népszerűbb, ám azzal érdemes számolni, hogy ugyan a megfelelően levágott haj tartja a formáját, de egy-egy hajmosás után mindenképpen szükséges a körkefével való beszárítás, hogy a haj visszanyerje a fazonját.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves