Quantcast

Telitalálat

Hogyan válassz illatszert ajándékba?

Hogyan válassz illatszert ajándékba?
© Kseniya Ovchinnikova/Getty Images

Sokszor még saját magunknak sem könnyű a legmegfelelőbb kozmetikumot kiválasztani a parfümériák zavarba ejtő kínálatából, hát még ajándékba! Tippjeink segítségével nem fogsz melléfogni! 

A parfümériákban az ünnepek előtti rohamot rendszeresen követi egy másik, közvetlenül karácsony után: ilyenkor ugyanis az ajándékba kapott termékeket tömegesen viszik vissza cserére a csalódott megajándékozottak. Mivel szinte mindegyikünk kívánságlistáján szerepel egy-egy ellenállhatatlan kozmetikum, kézenfekvőnek tűnne a legújabb ránctalanító csodakencét, vagy a reklámokban látott új illatot a fa alá helyezni, ám valójában kényes dolog krémet, parfümöt vagy sminkszert ajándékozni: listányi szempontot kell figyelembe venni, hogy az ajándék valóban örömet szerezzen.

Arcápolót ajándékba

Csak akkor ajándékozz arckrémet, ha ismered a megajándékozandó bőrtípusát, bőrproblémáit vagy az általa használt termékeket. A szeretett márka legújabb készítménye is okozhat allergiát, így biztosra csupán a már bevált készítmények utánpótlásával mehetünk. Esetleg vásárolhatunk a meglévő nappali krém mellé ugyanabból a termékcsaládból kiegészítő terméket: szemránckrémet, éjszakai krémet, pakolást (a szérum viszont már kockázatos: magasabb hatóanyag-koncentrációja folytán bőrirritációt okozhat).

Tipp: A karácsonyi szezonban a legtöbb márka arcápolási szetteket is kínál, amelyekben a nappali vagy éjszakai krém mellé a bőrtípusnak megfelelő kiegészítő termékeket csomagolnak. A limitált kiadású karácsonyi dizájnnal érkező krémek is különleges, gyűjtői darabok. 

ILLAT A FA ALATT 

Nem véletlenül mondják, hogy parfümöt csak úgy szabad választani, ha bőrön is kipróbáltuk – az ugyanis, amit az illatpapíron érzünk, nem mérvadó: az illat végleges jellegét a bőr egyedi illatával keveredve nyeri el. Arra sem érdemes hagyatkozni, ami nekünk tetszik, hiszen a parfümválasztás egyéni ízlés dolga. Ajándékba ezért csak kipróbált, bevált illatot vásároljunk! (Kivéve, ha konkrét tippet kapunk a megajándékozandótól.) Különleges ajándék lehet még a kedvenc illattal készített parfümgyertya, az aromaterápiás szobaillatosító, exkluzív meglepetés az apró ékszerdobozkához hasonlatos csomagolásba rejtett krémparfüm. Parfümgyűjtők számára jó választás a különböző miniatűr parfümökből összeállított kollekció vagy a limitált kiadású illat.

Tipp: A jól bevált parfümből utánpótlás vagy azonos illatú testápoló készítmény biztosan nem okoz csalódást. Elegáns megoldás a parfümöt és kiegészítőit tartalmazó, csodaszép, díszdobozos karácsonyi szett (nem utolsó szempont, hogy kedvezőbb az ára, mint ha külön-külön vennénk meg a termékeket).

A fürdőkozmetikum is népszerű ajándék, a kádfürdő rajongók pedig biztosan örülnek az illatos, bőrápoló összetételű fürdőbombáknak. 

Minden korosztálynak örömöt szerez az aromaterápiás csomag, például ellazulást segítő levendula-, élénkítő citrus-, kényeztető rózsa- illatban. 

SMINK, AMI KINCS

Alapozót, krémpúdert, korrektort nem célszerű ajándékba venni. Ha biztosra akarunk menni, a hosszító, sűrítő hatású fekete szempillaspirál vagy egy áttetsző fedést adó kompaktpúder a legjobb választás. Ha sminkkészletet szeretnél ajándékozni, válassz olyat, amely semleges, természetes, kiemelő színeket tartalmaz – a megajándékozott nagyobb eséllyel talál benne használható árnyalatokat. Nagyvonalú ajándék, örök emlék lehet az egyedi tervezésű, kristályokkal vagy kézi zománcozással díszített, utántölthető púderkompakt.

Amivel nem lehet melléfogni

Aki nem akar kockáztatni, ajándékozzon a márkaüzletekben vagy parfümériákban különböző értékben kapható ajándékutalványt, amellyel a tetszés szerinti termék megvásárolható. A kozmetikai és orvos-esztétikai szalonokban választható kényeztető arc- vagy testkezelésre szóló utalvány is. Az énidő mindig értékes ajándék!