Quantcast

Short cut

Frizuratrendek kurtára szabva: a rövid az új hosszú!

Frizuratrendek kurtára szabva: a rövid az új hosszú!
© Manuel Romano/NurPhoto via Getty Images

Az elmúlt évek trendszetter hajviselete, a bob idén új kihívót kap, méghozzá a rövid frizurák személyében.

Frissebbnek, stílusosabbnak és elegánsabbnak hat, mint valaha: a rövid frizurák egyértelműen uralják a 2022-es évek hajtrendjeit. Mutatjuk, melyik három vágási stílus hódít idén különösen.

1) Mixie

A mullet és a pixie egyedülálló összeolvadásából született meg a mixie vágás, amely a retró frizura rojtosabb változata. Az alapvetően rövid hajban a nyak és a halánték tájékán egy-egy hosszabb tincs is feltűnik, ez adja meg a lázadó hangulatot. A mixie esetében a fejtetőn lévő tincseket is hagyhatjuk hosszabbra, akár a homlokunkat is érhetik, de semmiképp sem egyenes, rendezett vonalban – minél tépettebb, annál jobb! A formázásnál is a zilált, rendezetlen stílust részesítsük előnyben, ezzel kidomborítva a frizura rockos báját.

2) Buzz cut

A férfiak klasszikus katonás frizuráját, a rövidre nyírt buzz cut-ot idén a nők viselik, méghozzá új szintre emelve! A pár milliméteresre vágott tincsek elegáns és androgün megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Nem mindennapi frizura, amely lényegesen lerövidíti a hajmosással és hajformázással töltött időt, miközben gyönyörűen kiemeli az arcvonásokat. Vitathatatlanul az év egyik legbátrabb frizuraválasztása, ami radikális váltást jelent – és garantáltan magára vonzza a tekinteteket!

3) Bixie

Újabb hibridfrizura, ezúttal a pixie és a bob szerelemgyerekeként született bixie, ami az egyik legújabb 2022-es trend. Kialakításakor a fodrász oldalt és a fejtetőn rövidre vágja a tincseket, akárcsak a klasszikus pixie frizuránál, ám a tarkónál és a füleknél egy kicsit hosszabbra hagyja őket, így az összhatás egy rövidebb bobra emlékeztet. Igazán friss és nőies csavar, amelyet Gigi Hadid hozott be a köztudatba a Prada kifutóján.

Forrás: Elle