Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIRSTYLE

5 frizura, amitől azonnal dúsabbnak tűnik a hajad

2024. június 01.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

bob dús haj egészséges haj Eva Longoria frizura haj
5 frizura, amitől azonnal dúsabbnak tűnik a hajad
© Shutterstock

Nem érdemes kísérletezgetned: ha dús hajra vágysz, próbáld ki a következő frizurákat, amiktől a fodrászok szerint azonnal nagyobbnak fog tűnni a hajkoronád! 


Mindenki szereti a dús hajat: a nagy volumennel rendelkező, egészséges frizurák ugyanis szebbé, ápoltabbá tehetik a megjelenésünket - arról nem is beszélve, hogy sokszor éveket is fiatalíthat egy jól kiválasztott frizura. A szakértő fodrászok most lerántották a leplet azokról az egyszerűen elkészíthető, de nagyon trendi hosszú és rövid frizurákról, melyek segítségével azonnal dúsabbnak fog tűnni a lapos haj, nézzük is őket! 

A következő frizurák azonnal dúsabbnak fogják mutatni a hajadat! 

VÁLASZTÉK NÉLKÜLI BOB

Elsőre talán nem tűnik logikusnak, hogy a rövid frizurát dús hajat eredményeznek, hiszen sokkal rövidebbek a tincsek. A fodrászok viszont elárulták, hogy a hosszú haj a nehéz súlya miatt sokszor már alapból is lelapítja a hajtöveket, élettelen, semmilyen, lapos hajat eredményezve ezzel. A rövid hajat viszont könnyen lehet kócolni, tupírozni, megrázni és ha egy kis fixálót is fújsz rá, az úgy is fog maradni, hiszen nincsen akkora súlya, hogy magától lelapuljon! Érdemes a választékra is ügyelned: ha nincs, akkor dúsabbnak tűnik a haj.

ZABOLÁTLANUL KÓCOS FRIZURA

Ha semmilyne különös frizurát nincsen, hogy hosszú hajad, akkor kicsit nehezebb dolgod van: a hajzuhatagok hosszúságától és a tincsek vastagságától függően változhat a hajad nehézsége, ami az esetek döntő többségében nagyon lelapíthatja a hajat. Ezt a lapos hatást viszont könnyen elkerülheted egy kis tupírozással vagy hajrázással. Induláskor érdemes a hajtöveket egy kicsit megtupíroznod, a tincseidet pedig összeráznod, hogy még dúsabbnak és nagyobbnak tűnjön a hajad!

FRUFRU és KONTY 

A frufru csodás találmány hiszen hajszárítóval könnyen felfelé, enyhén kerekítve is lehet szárítani, aminek következtében az amúgy teljesen lapos és élettelen haj is nagynak, dúsnak fog tűnni. Ha ezt még egy kis kócos konttyal is párosítod, akkor már-már úgy fog tűnni, mintha parókát viselnél, olyan extra lesz a frizurád! Arra azért ügyelj, hogy az ilyen frizurát mindig frissen mosott hajjal készítsd el és ne ess át a ló túloldalára a hajlakkot illetően se, mert akkor pont az ellenkező hatást fogod elérni!

LÉPCSŐZETESen vágott FRIZURA

A lépcsőzetesen vágott frizurák optikai csalódást eredményeznek: a többféle formára, hosszúságra ágott rétegek ugyanis nemcsak a hajnál, de mindenféle textúrán és drapérián (így a ruhákon is) nagy volument hoznak létre. Még egy adaggal rá lehet dobni a dús haj érzetére, ha a lépcsőzetesre vágott frizurád tincseinek végét begöndöríted (úgy, ahogyan az Dua Lipa hajánál is láthatod), de erről a a következő pontban bővebben mesélünk!

ALUL BEFELÉ SZÁRÍTOTT FRIZURA

Akármilyen hosszúságú is legyen a hajad, ha a hajszárítás során hajcsatok vagy hajcsavarók segítségével feltekered befelé a tincseidet, az eredmény káprázatos lesz. Ez főként a kerekített formának köszönhető, ami a tincsek aljára dupla volument eredményez – arról nem is beszélve, hogy a töredezett, száraz hajvégek így láthatatlanná válnak a fotókon, valamint élőben is. Érdemes lehet ezt a trükköt hajgöndörítőkkel is kipróbálnod, de arra vigyázz, hogy csak a hajad legvégét göndörítsd befelé!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves