Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAJKORONA

Ezzel a trükkel sokkal dúsabbnak tűnik majd a hajad

2024. május 25.

2 perc olvasás

ELLE

haj hajkorona választék
Ezzel a trükkel sokkal dúsabbnak tűnik majd a hajad
© Shutterstock

Apróságon múlhat, mennyire tűnik dúsnak a hajad. Hidd el, pár perc alatt nagy változást érhetsz el. 


Az haj elválasztásának fontosságát sokszor alábecsülik, pedig elengedhetetlen szépségápolási lépés, ami hihetetlenül sokat tud javítani a megjelenésen. 

A választék számít

A hajkoronának identitásváltó ereje van, elég csak jobbról balra, vagy balról jobbra áthelyezned a választékot, máris érzed majd, mennyivel másabb vagy így.

De nem csupán a karakter meghatározásában játszik fontos szerepet a haj elválasztása, de azt is meghatározza, hogy hova koncentrálódik a haj térfogata. Ez különösen fontos, mivel a különböző fejformák esetében más-más elválasztás az előnyös.

Mi több, nem csupán a megjelenés, de a fejbőr egészsége szempontjából is fontos ez a kérdés.

A fejbőr ugyanolyan érzékeny mint az arcbőr. A napfény, a túl forró víz, vagy a hajformázó eszközök megtörhetik annak egyensúlyát. 

Dús hajkorona

Sokat hozzátehet a megjelenéshez, ha nem középre teszed a választékot, ugyanis ha jobbra vagy balra koncentrálódik, akkor akár kétszer olyan dúsnak is tűnhet majd a hajad. De nem csak a megjelenés miatt fontos a választék, az egészséged is megkívánja, hogy hetente legalább néhány milliméterrel jobbra vagy balra mozgasd a választékot, és ne mindig ugyanott helyezkedjen el.

Ha nem hagyod ki ezt az apró lépést, jobban tudnak majd működni a szörtüszők, és a fejbőröd is egészségesebb lesz. Ha nincs kedved a centikkel bajlódni, egyszerűbben is megoldhatod: egyik héten legyen jobb oldalt a választékod, a következő héten középen, majd bal oldalt.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves