Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szupermodell

A '90-es évek ikonikus frizurája ismét népszerű, így viselheted idén

2024. március 17.

3 perc olvasás

ELLE

90-es évek cindy crawford frizura haj
A '90-es évek ikonikus frizurája ismét népszerű, így viselheted idén
© BERTRAND PARRES / AFP

Cindy Crawford megjelenése a '90-es évekből igazán legendás. 


A '90-es évek szupermodelljei iránt sokan a mai napig megszállottak, és ez egyáltalán nem meglepő, hiszen tényleg elképesztőek. Cindy Crawford már 57 éves, de a mai napig gyönyörű. Azonban a jó pár évtizeddel ezelőtti frizurája igazán ikonikus. 

Ez a hajszárítás a '80-as évek végén és a '90-es évek elején, a grunge megjelenése előtti divat volt. E rendkívül terjedelmes megjelenés eléréséhez nagyon fontos a megfelelő termékek és felszerelések kiválasztása

– mondta Neil Moodie híres fodrász, aki lépésről lépésre elárulta, hogyan lehet megcsinálni Cindy Crawford frizuráját. 

Így készül az ikonikus frizura

Az 1. lépés

Elsősorban szükség van egy hővédő hatástalanító spray-re, majd rétegezni kell habbal. A fodrász a Pureology Weightless Volume Mousse-t ajánlja, valamint hozzátette, hogy a habot a haj gyökereinél kell alkalmazni, hiszen a térfogatot onnan lehet növelni.

A 2. lépés

Ezután jöhet egy nagy, kerek hajkefe, és formázzzj a hajat a gyökerektől a hajvégekig szakaszonként. A fésűt a hajon áthúzva mindig emeld el a gyökereket a fejtől. Ami azonban még fontos, hogy a hajszárítónak legyen egy fúvókája a végén, és a forró levegő áramoljon minden szakaszra.

A 3. lépés

Ezután győzödj meg arról, hogy a gyökerek szárazak, és ha van hideg fokozat a hajszárítón, akkor az még jobb. Ha a hajat a kefe köré csavarod, hűtsd le az egyes részeket, mielőtt továbblépsz. Amikor a haj forró, még mindig változtatja az alakját, ezért kell hűteni. 

A 4. lépés

Ezután válaszd el a hajadat Cindy Crawford módra, és ismételd el a fent felsorolt technikákat. Erre van szükség ahhoz, hogy a kívánt térfogatot érd el a frizurádnál. Az biztos, hogy van vele munka, de az eredményért megéri majd. 

Az 5. lépés

Ezután hajspray-re lesz szükséged. A szakértő a Hair By Sam McKnight's Cool Girl Barely There Texture Mist terméket ajánlja a haj tövéhez. Ha szükséges, kicsit visszafésülheted a gyökereket is. Ezt a lépést ne hagyd ki, ha a tökéletes hatást szeretnéd elérni.

A 6. lépés

Végül vegyél egy lapos sörtéjű hajkefét, és finoman fésüld át az egész frizurádat. Egy kis hajlakkot is használj, hogy minden tincs a helyén maradjon, olyasmit, ami jól tart, de mégis könnyen kimosható, és szépen mutat. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves