Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SKINCARE

4 arctisztítási hiba, amit soha ne kövess el a kozmetikusok szerint

2024. június 30.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

bőrápolás kozmetika arcápolás arcápolási rutin arckrém arctisztítás
4 arctisztítási hiba, amit soha ne kövess el a kozmetikusok szerint
© Shutterstock

Meglepő, de a kozmetikusok szerint a következő arctisztítási hibákat szinte minden nő elköveti, ezért mielőbb szeretnék felhívni rájuk a figyelmet!


Vannak, akik az egészséges életmódnak és a szépségvitaminoknak, mások a genetikának és a stresszmentes életnek köszönhetik a gyönyörű, egészséges bőrt – az azonban biztos, hogy a legtöbb nő a rendszeres és tudatos arctisztításra törekszik az arcápolás terén. A kozmetikusok most lerátontották a leplet azokról a bőrtisztítási hibákról, melyeket szerintünk minden nő elkövet, pedig szépítés helyett kifejzetten ártanak a bőrnek.

A következő arctisztítási hibákat szinte minden nő elköveti a szakértők szerint! 

1. TÚL GYAKRAN, TÚL ALAPOSAN TISZTÍTOD MEG AZ ARCOD

Minden reggel bőrtisztítással indul, napközben is szorítasz rá időt és a lefekvés előtt sem tudod kihagyni a teljeskörű bőrtisztítást? Könnyen lehet, hogy ezzel nemcsak ártasz a bőrödnek, hanem alaposan le is rontod az állapotát! A bőr védekezőképességét a tisztítási termékek (a kencék, a habok és a gélek) túlzott használata ugyanis kifejezetten gyengíti, ezáltal sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, mintha egyáltalán nem is használnál rá semmit. 

2. TÚL SOK ARCÁPOLÁSI TERMÉKET HASZNÁLSz EGYSZERRE

Sok minőségi arcápoló terméked van? Ez szuper hír; de csak akkor, ha megfelelően tudod őket használni! Nem érdemes ugyanis egymás után rögtön rétegezni az arcodra a szérumokat, a krémeket, az arcáoló olajakat, a ránctalanítókat és a többi aktív hatóanyagot tartalmazó kencédet, mert a vége az lesz, hogy egyik sem tudja igazán kifejteni a hatását! A bőrápolási termékek használata során ügyelj, hogy a termékek használata között mindenképpen teljesen el legalább néhány perc ahhoz, hogy alaposan be tudja őket szívni a bőröd.

3. MINDEN EGYES NAP használsz ARCRADÍRt 

Az arcradír segít megelőzni a gyulladásokat, a mitesszereket, az apróbb fekete foltokat, és persze, a pattanások és az aknék kialakulásának megelőzésében is nagy szerepet játszik. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy a bőröd legfelső rétegét minden egyes nap arcradírral kellene terhelned: annál is inkább, mert ahogyan azt az 1. pontban említettük, a túl sok kemikália meggyengíti az arcbőrt. Arcradírt használj hetente egyszer, de legfeljebb kétszer egy héten, többször nem érdemes.

4. A BŐRTISZTÍTÁS UTÁN EGYBŐL RÁNCTALANÍTÓKAT HASZNÁLSZ

A többlépéses bőrtisztítási rutin fárasztó tud lenni, ezért sokan egyszerűen csak kihagyják a hidratálást és azonnal a ránctalanító, arcfeszesítő termékeket kezdik el használni. Ez a kozmetikusok szerint nagy hiba: a bőrtisztítás utáni hidratáló ugyanis a megfelelő állapotba hozza, valamint előkészíti az arcbőrt az aktív hatóanyagok befogadására, ezáltal azok sokkal jobban és nagyobb mértékben ki tudják fejteni a hatásukat. A ránctalanítás előtt tehát mindig érdemes hidratálni!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves