Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BEAUTY

Ez az alvópóz durva ráncokat okoz a szakértők szerint

2022. november 06.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

anti aging alvópóz alvási póz ráncokat okoz ráncosodás idősötés
Ez az alvópóz durva ráncokat okoz a szakértők szerint
© Shutterstock

A bőrgyógyász szakértők elárulták, hogy melyik az az alvópóz, ami hihetetlen mértékű ráncosodást okoz.


A bőr állapotát nemcsak az idősödés, hanem különböző genetikai faktorok, környezeti tényezők, életmódbeli változások, valamint pár rossz szokás is jelentősen befolyásolhatja: ezekből az egyik az, hogy milyen alvópózban alszunk! A szakértő bőrgyógyászok szerint ugyanis vannak olyan alvópózok, melyeben jobban ráncosodik a bőr, mint kellene.

A bőrgyógyászok óva intenek ettől az alvópóztól

Michelle Silva bőrgyógyász már több világhírű kozmetikai szépségklinikán dolgozott, most pedig egy TikTok-videóban osztotta meg a tapasztalatait azokról az alvópózokról, melyek a legjobban ráncosítanak.

Hölgyeim, soha ne aludjatok a hasatokon, se az oldalatokon! A bőr meggyűrődik, valamikor fél éjszakán át ebben a pozícióban van, ez pedig nagy mértékű, visszafordíthatatlan és mély ráncokat képes okozni a bőr felszínén

— mondja bőrgyógyász, aki azt javasolja a klienseinek, hogy próbálják ki a háton alvást, még akkor is, ha az először kényelmetlennek tűnik. Állítása szerint sokáig ő sem tudott háton aludni, de előbb-utóbb hozzászokott, azóta pedig elképesztő mértékben javult a bőrének az állaga.

Jennifer Lopez is ettől a trükktől marad ránctalan

A bőrgyógyász már egy halom sztár bőrét kezelte, állítása szerint pedig a Jennifer Lopezhez hasonló hírességek is betartják ezt a szabályt. A tökéletesen sima és üde bőrért tehát szerinte nem kell drága krémekbe fektetni, elég, ha csak néhány apró dolgon (mint például az alvópózon) változtatunk.

@therealmichellesilva An anti-aging tip I've been practicing for about ten years. Jennifer Lopez and I swear by it. #antiagingtips #antiagingover40 #skincareover40 #womenover40 ♬ original sound - Michelle Silva

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves