Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sminktrend

Sokkoló a legújabb sminktrend: a könnyes szemek a TikTok slágere

2022. november 03.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

smink szemsmink TikTok beauty tiktok
Sokkoló a legújabb sminktrend: a könnyes szemek a TikTok slágere
© Fotó: instagram/@euphoria

A könnyes szemek, vagy ahogyan még sokan nevezik síró sminktrend a legújabb őrület.


A síró sminktrend pár héttel ezelőtt bukkant fel a TikTok-on, az elmúlt időszakban pedig egyre többen próbálják ki. Csak annyi számít, hogy a szemek olyan hatást keltsenek, mintha épp sírt volna az illető. 

Megdöbbentő az új sminktrend 

Senki sem tudja, hogy honnan indult a legújabb trend, ám az tény, hogy jelenleg már több millióan nézték meg a cryingmakeup jelölést a TikTok-on. A sminkesek egymás után mutatják be a különféle ötleteiket, amelyekkel könnyedén elkészíthető a könnyes smink. Voltak, akik direkt sírás után kezdték el a sminkelést, míg mások szemcseppel érték el a csillogó effektust.  

@zoekimkenealy #greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup #tearmakeup #cryingeyes #makeupforhalloween ♬ Show Me How (Album V) - Men I Trust

Természetesen nem elégedett meg mindenki az egyszerű könnyes szemekkel, volt, aki már egy teljes sminket alkotott, sok bordóval, és jelentős mennyiségű highlighterrel. Ez a sírós smink alapja, hiszen síráskor piros lesz az orr és a szemek környéke. 

A sminktrend népszerűségéhez nagy valószínűséggel hozzájárultak a hírességek, hiszen az elmúlt időszakban többen is töltöttek fel sírós képet magukról. Bella Hadid, Billie Eilish és Dua Lupa is megmutatták az arcukat sírás közben. 

Sokan a sírós fotókkal, videókkal szeretnék bemutatni az érzékeny oldalukat, míg mások a magányra és a traumákra szeretnék vele felhívni a figyelmet. Az is előfordulhat, hogy összefüggésben áll a legújabb közösségi médiás trenddel. Manapság egyre többen osztják meg a traumáikat, és beszélnek a mentális egészségükről. Ehhez pedig remekül illeszkedik a sokkoló sminktrend. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves