Quantcast

Esztétika

6 újdonság 2021 legnagyobb esztétikai találkozójáról

© iStock Images/ Elle France

A világ vezető plasztikai sebészei megosztják, mit tartogat a jövő az esztétika számára.

2020 a karantén, a virtuális találkozók, a rendelőnyitások és -bezárások hosszú éve volt az orvosok számára szerte a világon, de ez nem állította meg a kozmetikai sebészet iránti keresletet, hiszen ez az az év is, amely az esztétikai kezelések iránti növekvő érdeklődésért felelős "Zoom Boom"-ot adta nekünk (azaz a virtuális meetingek során a képernyőn önmagukkal és szaporodó ráncaikkal szembesülő pácienseket).

Pár hete Miamiban találkoztak a legjobb esztétikai szakértők a 2021-es The Aesthetic Society Meetingen, a tavalyi Covid-19-járvány óta elsőként offline megrendezett konferencián. Ezeken a konferenciákon az Egyesült Államok minden szegletéből érkező plasztikai sebészek megosztják egymással a legfontosabb tanulságokat, és azt, hogy leendő páciensek mire számíthatnak az esztétikai sebészet jövőjét illetően.

Arcfiatalító innovációk

"A 2021-es Aesthetic Society találkozó legnagyobb tanulsága az, hogy a sebészeti és a noninvazív technológia kombinálása a szabály, nem pedig a kivétel, ahogyan az alig 15 évvel ezelőtt volt, amikor egy kis csoportunk fejlesztette ki a ma használt technikákat" - jegyzi meg dr. Julius Few chicagói plasztikai sebész. "Ez egy izgalmas időszak, és soha nem volt még ilyen egyszerű a természetes megjelenést adó, fiatalító kezelések elvégzése, amelyekkel a nők és a férfiak a legjobb formájukat hozzák. Megtiszteltetés volt számomra, hogy bemutathatok egy új, az MIT-n kifejlesztett terméket, amely drámaian csökkenti a látható véraláfutást és duzzanatot a műtét során, különösen az arcfelvarráson átesett pácienseknél. Ez egy lokálisan alkalmazott gél, amelyet a bőr alá kell felvinni, mielőtt befejeződik az arcfelvarrás bőrzárása".

Az orrplasztikai módszerek felülvizsgálata

Dr. R. Laurence Berkowitz plasztikai sebész szerint a találkozó lehetőséget adott az orvosoknak, hogy felfrissítsék az évszázados gyakorlatokat, amelyeket még ma is alkalmaznak. "Az egyik legfontosabb előrelépés, amely hatással lesz az orrplasztikai gyakorlatomra, a természetes orrhát megőrzése az orrpúp csökkentése érdekében" - magyarázza." Bár ez a technika valójában több mint százéves, kevés kivételtől eltekintve szinte senki nem alkalmazza. A legtöbb orrot nem így fogjuk kezelni, de sok egyszerű orrpúp esetében leegyszerűsítheti az orrplasztikai eljárást."

lokális botox ÉS technikai finomítások

"A találkozón több újdonság is szóba került, például egy új, lokális botox, ám erről még nem tudunk eleget. Több információra és megfelelő adatokra van szükségünk, mielőtt belevágnánk egy ilyen kezelésbe" - mondja dr. Robert Singer, kaliforniai plasztikai sebész. "A panelek többsége valóban az eljárások finomításáról szólt, hogy természetesebb eredményeket érjenek el, legyen szó akár mellnagyobbításról, mellfelvarrásról, arcfelvarrásról és a technikák folyamatos fejlődéséről. Ahogy mondani szoktam, három különböző séf különféle módon főz, de a végén mégis egy jó ételt kapunk. Tehát, mivel sokféle megközelítés létezik, egy-egy eljárásnál nem kizárólag egyféle megközelítés lehet helyes".

Jobb együtt: csak add hozzá a zsírt!

Dr. Mokhtar Asaadi New York-i plasztikai sebész két nagy tanulságot visz magával a térfogatnövelés érdekében végzett zsírfeltöltés más eljárásokkal történő kombinálásával kapcsolatban. "Fontos felvetés volt, amit megvitattunk, hogy a mellnagyobbítás elvégezhető mellimplantátumokkal és zsírfeltöltéssel egyidejűleg. Az arcfelvarrásnál úgyszintén a zsírtöltést az arcfelvarrással egy ülésben kell elvégezni." Dr. Asaadi, aki a szem alatti fesztonok (megereszkedett, füzér formájú bőrlebenyek, melyek nem tévesztendők össze a zsírfelhalmozódás okozta táskákkal, azoknál lejjebb helyezkednek el) kezelésének szakértője, elmondja, hogy a kezelést egy arcközépi lifting részeként kell elvégezni. "A fesztonkezeléshez szükség van az arcközép megemelésére" - mondja. "Ezeket nem lehet sem hagyományos alsó szemhéjplasztikával, sem facelifttel önmagában korrigálni."

A mellimplantátum biztonságossága

"Őszintén szólva, sokat vitatkoztunk a mellimplantátumokkal kapcsolatos, globálisan felmerülő kérdésekről, mint például az úgynevezett "mellimplantátum-betegség", valamint a BIA-ALCL témájában" - mondja dr. Joseph Grzekiewicz, plasztikai sebész. "Elmondhatom, hogy a szakterület képviselőiként még sosem törekedtünk jobban arra, hogy valódi, bizonyítékokon alapuló válaszokat találjunk a téma körül kavargó számos kérdésre. Kiváló, jól megalapozott kutatások folynak a világ vezető sebészeinek és tudósainak együttműködésével, és hatalmas lépéseket teszünk annak érdekében, hogy találjunk egy biztonságos és észszerű utat a továbblépéshez, hogy a pácienseink biztonságban érezhessék magukat, és továbbra is megmaradjon az a lehetőség, hogy segítsünk annak a több millió nőnek, akik önértékelését a mellimplantátumok pozitívan befolyásolják."

Frissített biztonsági protokollok

Dr. Tiffany D. McCormack szerint a találkozó lehetőséget adott az orvosoknak arra, hogy összehasonlítsák, milyen gyakorlatokat vezettek be a világjárvány óta, és mi az, ami a legjobban működik náluk: "Nagyszerű volt hallani, hogy mindenki nagyon jól van a világjárvány után. Sok sebész változtatásokat hajtott végre a praxisában, miután a zárlatok alatt volt idejük az átszervezésre" magyarázza a sebész. "Sokan ezeket a jól bevált praktikákat a járvány után is fenntartják a protokollokban, a személyzetet és a betegellátást illetően a munkafolyamatok, a biztonság és az általános betegélmény javítása érdekében."

Hasonló tapasztalatokkal rendelkezik M.Bradley Calobrace plasztikai sebész is, aki beszámolt azokról az intézkedésekről, amelyeket ő és munkatársai a rendelőjében bevezettek. "Az esztétikai találkozó idén egy lélegzetvételnyi friss levegőt jelentett - egy igazi lépés a normalitás felé a Covid-19-járvány alatt. Előadást tartottam a praxisunkban megváltoztatott protokollokról, amelyeket most már alapból betartunk. Nagyon sok előadó és tanfolyam volt, de a legjelentősebb élmény számomra az volt, hogy személyesen tölthettem időt régi barátokkal és kollégákkal. Egyetlen Zoom-találkozó sem érhet fel azzal az élménnyel, amit a kollégákkal együtt töltött, tanulásra és eszmecserére fordított idő jelent."