Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Frizuratippek

4 hosszú frizura, amitől dúsabbnak tűnik a hajad

2024. február 12.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

frizuratipp hajtrend hosszú haj volumennövelő
4 hosszú frizura, amitől dúsabbnak tűnik a hajad
© Shutterstock

Bizonyos frizurákkal és technikákkal a vékonyszálú haj is sokkal dúsabb hatást kelthet.


Rengeteg nő küzd azzal, hogy a hajának nincs tartása, különösen a hajtöveknél, és nincs olyan frizura, ami ezt megoldaná – legalábbis így érzik.

Néhány apró trükkel azonban optikailag jelentősen növelhető a haj mennyisége. Sokat számít a megfelelő vágási technika, az eszközök használata, és természetesen a haj kezelése is, de még hosszabb frizurák esetében is van megoldás a dús hatás érdekében.

Volumennövelő tippek hosszú frizurákhoz

Félig összefogott haj

A már meglévő, nem tökéletes frizurán is lehet segíteni akkor, ha tudod, hogy milyen hajviseletet érdemes elkészítened, amelyek dúsítják a hajad.

Louis Byrne, a L'Oréal Professional szakértője szerint a haj felső negyedét érdemes rögzíteni a fej tetején egy hajgumi vagy csat segítségével, a többit pedig viseld kibontva. Ezzel éppen azt éred el, hogy a hajtövek laposságát sikerül leplezni.

Oldalválaszték

A vékonyszálú haj esetében az oldalválasztékkal sokat lehet javítani a lapos hajtöveken.

Akinek vékonyabb szálú a haja, a szakember szerint gyakran küzd azzal is, hogy nincs elegendő hajszála, különösen a fejtetőn. Ám ez a frizura ezt a problémát is megoldja.

Az arcot keretező rétegezés

A hosszú hajból szerencsére sokféle megoldást kihozhat egy jó szakember.

Nagyszerű lehetőség, hogy időről időre változtathatsz a megszokott frizurádon akár azzal is, hogy az arc közelében lévő tincseket rövidebbre vágatod: ezzel a rétegezéssel keretet adsz az arcodnak, miközben dúsabbnak tűnik majd a frizurád. Byrne szerint a rétegezéssel gyakorlatilag egyáltalán nem kell foglalkoznod a hajformázással, mert önmagában is tökéletesen mutat.

Frufru

A rövid és a hosszú frizurák esetében is egyre többen próbálják ki a rövid frufrufazont, de egy klasszikus frufru is segíthet a vékonyszálú haj tartásán.

Néha csupán arról van szó, hogy a haj súlya miatt lapul le a hosszú haj. Ebben az esetben az arc környékén és a homlokon érdemes lehet a rövidebb tincsekkel növelni a haj volumenjét.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves