Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIR TREND

Itt van 2024 legtrendibb hajszíne: a mézszőke

2024. május 05.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

frizura hajfestés hajszín hajtrend szőke Zendaya
Itt van 2024 legtrendibb hajszíne: a mézszőke
© Luca Carlino - NurPhoto via AFP

A mézszőke most a legtrendibb hajszín, érdemes a legközelebb ezt az árnyalatot kérned a fodrásztól: a sztárok már pár hete viselik, most rajtad a sor! 

 


A szőke hajszín az egyik legjobb választás, ami mellett dönthetsz: szép, kellemes és kedves kisugárzást nyújt, a fodrászok szerint pedig ez az egyetlen hajszín, ami minden nőt fiatalít. Jól tudják ezt a sztárok is, ezért fodrászaik folyamatosan az újabbnál újabb szőke árnyalatokat keverik ki: télen például a gombaszőke volt a nyerő, pár hónappal ezelőtt pedig a vajkrémes szőke hódított. A tavaszi-nyári időszak beköszöntével most egy újabb, napfényesebb verzióval rukkoltak elő a szakértők, ami nem más, mint a mézszőke!

A MÉZSZŐKE HAJSZÍN MINDEN SZTÁR SZERETI, MOST RENDKÍVÜL NÉPSZERŰ

A mézszőke hajszín nem újdonság: már 2022 elején is népszerűnek számított – igaz, akkor valamivel monokrómabb, egységesebb és világosabb változatban; ami a mostani mézszőke trendhez képest sokkal művibbnek és erőltetebbnek hat. Az idei mézszőke ugyanis a nagyon természetes, már-már az eredeti szőke hajszínt kívánja megjeleníteni, ezért a fényes, fehéres festékek helyett inkább a valamivel sötétebb, sárgásabb benyomást nyújt. 

A hajszín azóta lett igazán felkapott, amióta Zendaya a legújabb filmjének, a Challengersnek a promóciós turnéjára szőkére festette a haját: azóta szinte minden sztárnak ilyen mesés, természetes hatású szőke a haja, ami igazi felüdülés a világító szőke hajszín vagy a fehéres platinaszőke árnyalathoz képest.

Zendaya után Rihanna, Taylor Swift, Beyoncé, Sydney Sweeney, Lana Del Rey, Jennifer Lopez és Rosie Huntington-Whiteley topmodell (a képen) is ilyen mesés mézszőke árnyalatra festette a haját. Az impozáns névsor hallattán joggal merül fel a kérdés, hogy tényleg jól áll-e mindegyik sztárnak ez a hajszín, hiszen jelentősen eltérő a külső megjelenésük. A válasz azonban igen: ez egy olyan különleges hajszín, ami természetes megjelenéséből fakadóan mindenkinek jól áll, tehát tökéletes választás!

A SZAKÉRTŐ FODRÁSZOK MINDEN NŐNEK JAVASOLJÁK A MÉZSZŐKÉT

A mézszőke tehát egy nagyon jó választás, ha szőke hajszínben gondolkodsz: annál is inkább, hiszen a feketés, barnás átmenetekből rendkívül könnyű ilyen hajszínt varázsolni! Laura Gibson sztárfodrász szerint az egyik legjobb indok, amiért érdemes ezt a hajszínt választani, nem is az, hogy minden nőnek jól áll, hanem az, hogy minden hajat egészségesebbé tesz ez a szőke hajszín.

A fakított szőke hajszínek köztudottan szárítják, koncsolják a hajszálakat; a mézszőke viszont nem egy olyan drasztikus választás, ami tönkretenné a hajat. Egészséges és ragyogó tincseink lehetnek vele, mindamellett, hogy egy csodás szőke színt kapunk. Nem kell vele megalkudni, hetente fodrászhoz járni és ez benne a legjobb

– mondja a sztárfodrász, aki a legjobban a fenti fotón tudja szemléltetni, hogyan is néz ki egy jól kivitelezett mézszőke árnyalat. Fent sötétebb tónusú, középen enyhén sárgásabb, melírosabb hatást kelt, végül újra sötét színekben végződnek a tincsek. Csodás blend ez, ami első ránézésre olyan természetesnek tűnik, hogy szinte senki sem fogja észrevenni, hogy festve van a hajad!

 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves