Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajápolás

Ilyen gyakran mosd a hajad, ha szeretnéd megnöveszteni

2024. április 24.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

hajápolás hosszú haj hajmosás hajápolási tippek
Ilyen gyakran mosd a hajad, ha szeretnéd megnöveszteni
© Shutterstock

A hajmosás gyakorisága lehet a hosszú haj egyik titka.


Te is a hosszú haj szerelmese vagy, de úgy érzed, sosem fog megnőni a hajad? Talán a hajápolási rutinoddal van a baj.

Míg egyesek nem tudják elképzelni az életüket anélkül, hogy naponta megmosnák a hajukat, mások csak egy héten egyszer vállalkoznak a műveletre, mondván a túl gyakori samponozás zsírosítja a hajukat.

Az igazság azonban az, hogy a hajad típusa határozza meg az ideális hajápolási technikát.

A hosszú haj ezen a szokáson is múlhat

Egy népszerű hajápoló készítményeket gyártó cég elnöke, Anabel Kingsley elárulta, hogy a haj növekedése milyen feltételek mellett elvárható:

A hajnövekedés alapja az egészséges fejbőr, ezért folyamatosan gondoskodnunk kell a tisztításáról.

A szakértő szerint alapvetően kétnaponta érdemes megtisztítatni a fejbőrt az olajoktól, az izzadtságtól, a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. Azért van szükség ezek eltávolítására, mert amennyiben felhalmozódnak, remek táptalajt teremthetnek a fejbőrt megzavaró gombák számára, és a tüszők eltömődéséhez is hozzájárulhatnak.

Mindezek a haj minőségére is hatást gyakorolnak: talán sikerül hosszabb tincseket növesztened, ám a hajad összességében nem lesz erős, és még korpásodás is kialakulhat.

hosszu-haj-mosas-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A különböző hajtípusok azonban más-más igényekkel rendelkeznek. A hosszú vagy hullámos hajat a szakértő szerint hetente 2 alkalommal kellene mosni ideális esetben. A sűrűbb, esetleg göndör haj alatt a fejbőr hajlamosabb lehet az izzadásra, így ennél a hajtípusnál szükség lehet a gyakoribb hajmosásra, de minden esetben figyelembe kell venni azt is, hogy mennyire vékony-, vagy épp vastagszálú a haj.

A túl puha haj a gyakori mosástól még inkább ellaposodhat, a hajfixáló habok pedig fokozzák a haj elnehezülését. A szakértő szerint összességében az a legfontosabb, hogy mindenki kiismerje a saját haja szükségleteit, és ha megteremti az ideális feltételeket, akkor rövid időn belül a hajnövekedés is beindul.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves