Quantcast

Hajfestés

15 sztár, aki bizonyítja: nem lehet megunni a platinaszőke hajszínt

© Getty Images / Samir Hussein

Be kell, hogy valljuk: imádjuk a platinaszőke hajat. A melegebb árnyalatoktól egészen a jeges hamvasig mutatjuk a kedvenc frizuráinkat! 

Ha még újonc vagy a szőke hajzuhatagok világában, akkor valószínűleg lesz pár kérdésed, mielőtt szőkítésre adod a fejed. Például az, hogy hogyan találd meg a hozzád tökéletesen illő szőke árnyalatot? Először is, gondold végig, milyen pontosan a bőröd típusa és tónusa. Ezt követően tudunk majd támogatni a szőke ideális árnyalatának megválasztásában" – mondja Cassondra Kaeding, a Redken márkanagykövete és hírességek fodrásza, akinek ügyfelei között szerepel többek közt Rita Ora, Rosie Huntington-Whitely, Olivia Munn vagy Olivia Culpo.

Ám mielőtt máris elrohannál a fodrászhoz, hogy azonnal fesse be a hajad, van itt valami, amit tudnod kell, ha a platinaszőke árnyalat felé húz a szíved: soha senki nem mondta, hogy a hajszőkítés egy kondicionáló kezelés lenne. Ami azt jelenti: károsítja a hajadat, függetlenül attól, hogyan vágják le.

„A haj világosításának vagy fehérítésének folyamata roncsolja a tincseket, azoknak textúrájától függetlenül " – magyarázza David Stanko, a Madison Reed műszaki tervezésével és oktatásával foglalkozó alelnöke. „A szőkítés megváltoztatja a haj textúráját, mert megnyitja a kutikulát (a haj külső, pikkelyes rétegét) és így megduzzasztja a hajszálakat. Ha vékony szálú a hajad, akkor ennek hatására ugyan teltebbnek tűnhet, mégis kiszárítja azt. A vastagabb szálú haj is porózusabbá és szárazabbá fog válni, ezért nedvesen több vizet fog megtartani, ami megnöveli majd a szárítás idejét.”

A szőkítés elkötelezettséget igényel – figyelni kell a mély hidratálásra, kondicionálásra, ügyelni a folyamatos utánfestésre, és számolni kell azzal is, hogy hosszabb időt vesz majd igénybe hajunk elkészítése. Hogy mi lesz a jutalmunk?

A galériánkban lévő képek önmagukért beszélnek.

Forrás: ELLE