Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Válás

„Véget vetettem a házasságomnak, miután megtudtam, hogy a férjem hogyan hív a barátai előtt”

2023. szeptember 05.

2 perc olvasás

ELLE

válás házasság kommunikáció párkapcsolat szakítás problémamegoldás
„Véget vetettem a házasságomnak, miután megtudtam, hogy a férjem hogyan hív a barátai előtt”
© Getty Images

Egy fiatal nő a válás mellett döntött a férje viselkedése miatt.


A válás mindig egy nehéz döntés, és bár akár közös igény is lehet, de az esetek nagy részében az egyik fél viselkedése vagy kommunikációs hibái vezetnek a szakításhoz.

Egy fiatal nő egy internetes fórumon vallotta be, hogy elvált a férjétől, miután megtudta, hogy párja milyen néven hivatkozik rá a barátainak küldött üzenetekben.

Amikor csak a válás a megoldás

A nő elmondása szerint házasságukban már korábban is felmerültek kommunikációs problémák, például a férje soha nem akarta megbeszélni vele a komoly döntéseket, és miután megszületett a kisfiuk, csak még rosszabb lett a helyzet.

A nő úgy érezte, bármit kér, a férje mindent tehernek érez, és kedvetlenül intézi el azokat az ügyeket, ami a közös életük működéséhez kell. Egy reggel, miután a férfi későn és ittasan ért haza, magyarázat nélkül a fürdőszobába zárkózott, közben azonban több üzenet is érkezett a telefonjára. A nő megnézte, hogy van-e köztük olyasmi, ami fontos, és ekkor döbbent meg igazán.

Azzal szembesült, hogy a férfi a barátaival folytat egy csoportos beszélgetést, és szabadkozik, amiért túl korán távoznia kellett az előző esti programról. Azt állította, hogy nem maradhatott, mert a felesége nem engedi, ám csupán egy mozaikszóval utalt rá.

valas-elle.hu
Forrás: Getty Images

Amikor a nő rákérdezett, hogy mit jelent ez a rövidítés, a férfi közölte, hogy ez annyit tesz: „a nő, akinek mindig engedelmeskedni kell”.

A nő elmondta, hogy egyáltalán nem várt el a férjétől ilyesmit, csupán segítséget szeretett volna kapni tőle.

Ezt hívják a családja iránti tiszteletnek. 10 év együttélés, és 5 év házasság után már csak ennyit jelentettem neki. Tudtam, hogy el kell hagynom.

A kommentelők közül néhányan szóvá tették, hogy nem lett volna szabad a férje üzeneteit elolvasnia, azonban a többség szerint helyesen cselekedett, és egy ennyire kihűlt kapcsolatban, ahol már az alapvető kommunikáció sem működik, valóban csak a válás lehet a megoldás.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves