Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VONZALOM

Friss tanulmány szerint, ettől lesz kívánatos egy nő

2022. augusztus 24.

2 perc olvasás

ELLE

szerelem párkapcsolat vonzalom ideális nő
Friss tanulmány szerint, ettől lesz kívánatos egy nő
© Shutterstock

Vajon tényleg attól leszünk vonzóak a férfiak számára, ha tökéletesek vagyunk? 


Valószínűleg mindannyian ismerünk olyan embereket, akik mindenben tökéletesek. Ha pedig éppen egy férfi szívét szeretnénk meghódítani, és egy ilyen személy is szemet vetett rá, azt hihetjük, hatalmas előnye van, pedig ez nem igaz, a vonzalom egyáltalán nem ebben rejlik.

Nem a tökéletességet keresik az emberek

Te is azt gondolod, hogy akinek tökéletes az alakja, a külseje, okos, intelligens és mindenben tökéletes, annak nagyobb esélye van a szerelemben? Nos, ez egyáltalán nem így van. Nem véletlen, hogy a téma izgalma miatt egy külön kutatást is szenteltek a kérdésnek. Ebben azt vizsgálták, hogy akik látszólag tökéletesek, azoknak nagyobb-e a vonzerejük?

Egy tanulmányban a tudósok azt találták, hogy kapcsolat van a másokkal szemben tanúsított elfogadás és az önelfogadás között. Más szóval, amikor elfogadjuk magunkban, hogy vannak hibáink, akkor a körülöttünk lévőkben és a párkapcsolati partnereinkben is könnyebben elfogadjuk azokat.

Csak a sorsdöntő hibákkal van baj

Egy 2009-es tanulmány megerősíti azt a gyanút, hogy a kisebb hibák semmilyen módon nem befolyásolják a szerelmi életünk kapcsolatait. A vizsgálatok szerint az átlagos vagy kis hibák egyáltalán nem befolyásolták az ismerkedést, a kapcsolatok működését. Csak azok, amelyek nagyon jelentősek vagy sorsdöntőek. 

Sőt, az emberek általában vonzónak tartják, ha valaki kicsit figyelmetlen, vagy egyes dolgokat elront, ezzel megmutatva a gyengeségeit. Az emberek általánosságban egyáltalán nem vágynak arra, hogy valaki tökéletes legyen, mert az őket is elbizonytalanítja saját magukban. 

A tanulmány alapján tehát nőként egyáltalán nem kell, hogy megközelíthetetlen és tökéletes legyél. Edd meg ami jól esik, edd le magad véletlenül, aztán nevess rajta egy jót, mert ez lehet a valódi vonzerőd!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves