Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ELLE Awards

Wolf Kati: Az utóbbi években megtaláltam, hogy mik azok a dolgok, amelyek nekem számítanak

2024. június 06.

5 perc olvasás

Kurucz Barbara

interjú Elle Awards Wolf Kati változások
Wolf Kati: Az utóbbi években megtaláltam, hogy mik azok a dolgok, amelyek nekem számítanak

A 2024-es ELLE Awardson Wolf Kati is részt vett, az énekesnővel az új albumáról, a változásokról és a nőket ért kritikákról beszélgettünk. 


Május 30-án rendezte meg az ELLE magazin az ELLE Awards díjátadót. Az eseményen részt vett Wolf Kati, aki válaszolt pár kérdésünkre, és még azt is elárulta, milyen üzenete van a nőknek. 

2024 igazán izgalmasan indult a számodra, hiszen bejelentetted, hamarosan újabb nagylemezed jelenik meg. Mesélnél róla egy kicsit? 

Az album már decemberben elkészült, csak nem akartuk egyben megjelentetni, az algoritmus manapság már nem ezt támogatja. Azt tapasztaltuk, jó az új dalokat 4-6 hetente kiadni, a megjelenés után be is kerülnek a rádiókba és persze a streaming-szolgáltatókra. Már csak néhány van hátra, a legújabb, ami most jelent meg, az a legtáncosabb dal a lemezen, kicsit érződik rajta a Flashdance hatása, az egész a ’80-as évek hangulatát idézi, lehet rá táncolni! 

Hogy élted meg az album elkészítését? Mi volt számodra a legizgalmasabb része? 

Számomra az egész album elkészítése egy nagy élmény volt, mert végre összeállt egy fix zenekar, egy banda, egy csapat, akik nem cserélődnek, így mindig ugyanazokkal a zenészekkel vagyok a színpadon. Mindig velük dolgozom, a lemezt is együtt készítettük. Ami egy nagy feladat volt, és talán nagy mumus, hogy az összes dalhoz én írtam a szöveget. Emiatt is vagyok az albumra nagyon büszke. 

wolf-kati-2024
Wolf Kati ruháját Tánczos Anita tervezte, akivel régóta dolgozik. Fotó: Rácz Tamás

Minden dalhoz készítettek klipet, vagy csak a kiválasztott kedvenceidhez? 

Igen, majdnem mindegyikhez készült eddig klip, például a legutóbbihoz egy lyrics videót csináltunk, ami inkább a dal hangulatát adja vissza, a ’80-s évek tárgyai, színei, életérzése van benne. A megmaradó dalokhoz pedig lesz megint zenekaros klip, hadd látszódjanak a fiúk is! 

Mi adta az ihletet? Mindegyik dal megírásához másból inspirálódtál, vagy volt egy fő téma, amire felfűzted az egész albumot? 

Nagyon régen készítettem egész albumot, mindig csak egy-egy dalt. Most valahogy az utóbbi években elérkeztek bennem nyugvópontok, hol tartok az életben, ki vagyok én. Szerintem egy nőnek nagyon sok dolog viszi sok irányba a gondolatait, és néha mi magunk is elveszünk benne. De az utóbbi években megtaláltam azt, hogy mik azok a dolgok, amelyek nekem számítanak, vagy éppen nem annyira lényegesek. A szerelmes dalok mellett, amelyek hozzátartoznak a popzenéhez, van olyan témájú dal is, ami arról szól, hogy mennyire fontos lenne nem ítélkezni egymás felett, hanem elfogadni magunkat, és a többieket is úgy, ahogy vagyunk, a változásainkkal együtt. 

Ez egy nagyon fontos téma. Jelen vagy a közösségi médiában, mennyire szembesülsz az ítélkezéssel? Nálad mennyire gyakori? 

Szerencsére az én oldalaimon nagyon ritkán jelenik meg, de nincs olyan, aki ezt megússza. Azt gondolom, hogy miután nagyon keveset szerepelek a bulvárban és egyébként sem osztom meg a magánéletemet, ezért valahogy kevesebb a támadási felület. Nyilván engem is megtalálnak, akik mindenképpen kritizálni szeretnének. De emiatt nagyon fontos, hogy mi, akik előtérben vagyunk, sokszor megfogalmazzunk bizonyos dolgokat. A Végtelen tánc című dal arról is szól, mi nők mennyit tudunk egymásért tenni. Nagyon sokszor kritizáljuk a másikat, de ennek véget kell vetni, inkább segítsük egymást. Bátran mondjuk el, ha valaki jól néz ki, ezzel sokkal többet tudunk adni. 

Igen, sajnos a nők sokszor nagyon kritikusak tudnak lenni a többi nővel szemben is...

Igen, ezért is gondolom, ha pozítivat mondunk egymásról, akkor az sokszorosan hat. A múltkor voltam egy rendezvényen, az eseményen három külföldi nő dicsért meg, és akkor jöttem rá, hogy van, ahol természetes. Ide lenne nagyon jó eljutni. Nem kerül semmibe, ahogyan a mosoly sem, és a pozitív dolgok is ingyen vannak, és mindenki jobban érzi magát tőle. 

Meséltél az album kapcsán a változásról, ami most igazán látványos, hiszen levágattad a hajad. Gondolom ezen sokan meglepődtek, hiszen a rajongók nagy része hosszú hajjal ismert meg. Ez is része a változásnak, ami benned zajlott az utóbbi időben? 

Nagyjából 30 éves koromig szinte mindig rövid hajam volt. Nagyon sokszor vágattam le, aztán hosszú hajjal futottam be 2010-ben, és egyszerűen nem mertem levágatni. Volt, hogy nagyon elegem volt, és azt gondoltam, most már rövid hajat akarok, de maximum állig mertem levágatni. Ahogyan az ember változik, érik, a gondolatai is változnak. Ezek is ilyen nyugvópontok, amikor elengeded, mit gondol a másik. Én akarom levágatni, jól érzem így magam, van, akinek tetszik, akad, akinek nem, ez ennyi. Egy dolog hiányzik egyedül, hogy nyáron a koncerteken nem tudom dobálni a hajam.

Hirtelen döntöttél úgy, hogy akkor most változtatsz a külsődön? 

Nem, dehogy. Évek óta gondolkodom rajta, de a fodrászom mindig mondta, hogy gondold át, ha fél év múlva is le akarod vágatni, akkor rendben. Sokszor voltam nála, és egyszer mondtam, hogy szerintem ez így megérett bennem. 

Az ELLE Awards a női sokszínűséget, erőt és határtalan teljesítményt ünnepli. Van esetleg olyan jelölt, akinek nagyon szurkoltál?

Nem akarok kiemelni senkit, hiszen sok embernek drukkoltam. Azt gondolom, aki ide eljut, ott már mindig van fontos tartalom, üzenet, ezt az ELLE magazin mindig kiemeli. A nők tudnak erősek, okosak lenni, képesek változtatni a világon, ez minden jelöltben megjelenik. 

Ha tehetnéd, mit üzennél a nőknek? 

Egymással legyünk sokkal jobb fejek! Egymással legyünk sokkal megengedőbbek, ez egy jó út szerintem. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves