Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Teszteld, hányra emlékszel még!

Kvíz: a 10 legalapvetőbb évszám a világtörténelemből – hányra emlékszel belőlük?

2023. április 18.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

történelem kvíz évszám
Kvíz: a 10 legalapvetőbb évszám a világtörténelemből – hányra emlékszel belőlük?
© Fotó: Shutterstock/Everett Collection

Jöhet egy kis töri? A magyar történelmet már átvettük, hát nézzük, a világtörténelem évszámai hogyan mennek! Kvíz!


Ha a magyar történelemről szóló, hasonló kvízünket már kitöltötted, próbáld most ki magad a világtörténelem témájában is: ezek az évszámok is mennek?

Játssz velünk!

Egy egyszerű feleletválasztós kvízt találsz alább, mindig 4 válaszból kell kiválasztani az egyetlen helyeset. A legtöbb iskolás számára nagy mumus az évszámmagolás, de azért van néhány, amit egyszerűen muszáj tudni, mert a történelem legfontosabb, korszakváltó eseményeihez kapcsolódnak.

Mindenki tanulta ezeket az évszámokat és a hozzájuk kapcsolódó eseményeket az iskolában, a kérdés már csak az, hogy te mennyire emlékszel a törianyagból. Játszva ellenőrizheted most a tudásod, és a játék végére láthatod majd, hogy a címben említett 10 évszám igazából szigorúan vége nem pontosan 10 évszám. Na de majd meglátod, indítsd el a játékot!

És most, hogy a törivel megvagyunk, mit szólnál egy földrajzi kvízhez? Próbáld ki ezt is!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves