Quantcast

Tarantino beszólt egy riporternőnek Margot Robbie szerepével kapcsolatban

Azt kérdezték tőle, miért nem kapott több szöveget a színésznő

Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy... Hollywood ragyogó kritikákat kapott és a cannes-i filmfesztiválon hétperces álló ovációval ünnepelték. Ugyanakkor a filmmel kapcsolatban többen megjegyezték, hogy nem igazán reprezentálja a nőket. Mikor egy riporternő rákérdezett, miért kapott Margot Robbie Sharon Tate szerepében ilyen kevés szöveget a sztárokkal telepakolt filmben, Tarantino hírhedt arroganciájával találta szembe magát.

Tarantino egy kerekasztal beszélgetésen vett részt Robbie-val, valamint Brad Pittel és Leonardo DiCaprioval a film utáni sajtókonferencián Cannes-ban.

Miután rávilágított Margot Robbie eddigi kitűnő karrierjére, Oscar-díjra való jelölésével együtt az Én, Tonya című filmben nyújtott alakításáért, a riporternő azt kérdezte, „miért nem kapott sok szöveget a filmben” és „miért nem nagyon halljuk beszélni”.

„Visszautasítom a hipotézisét” – válaszolt Tarantino kurtán. Ez ugyebár azért is bunkóság, mert azt sugallja, hogy a kérdező nem látta a filmet. Brad Pitt és Leonardo DiCaprio pedig karjukat összefonva ültek tovább.

Robbie – akit felkértek, hogy kommentálja a történteket – megvédte a szerepet, amit szerinte képes volt egészen felfedezni  a kevés dialógus ellenére is. „Szerintem a pillanatok, amikor a vásznon vagyok, megadják a tiszteletet Sharonnak”.

„A tragédia maga az ártatlanság elvesztése volt. Sharon Tate csodálatos oldalának bemutatása szavak nélkül is lehetséges. Úgy éreztem, sok időt kapok, hogy felfedezzem a karaktert dialógus nélkül is, ami nagyon érdekes dolog. Ritkán kapok lehetőséget, hogy ennyi időt töltsek a karakteremmel”.

A filmet úgy írják le, mint Tarantino ódáját Hollywood arany korához, és a filmbiznisz hömpölygő leírását 1969-ben. A film egy kaszkadőr és egy tévés színész története, akik kapcsolatba kerülnek a Manson családdal, és olyan sztárok szerepelnek benne, mint Brad Pitt, Leonardo Dicaprio, Margot Robbie, Dakota Fanning és Kurt Russell.