Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Zenelista

Ő lett a leghallgatottabb énekes 2022-ben

2022. december 01.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

Harry Styles Taylor Swift énekes lista Spotify zenelista
Ő lett a leghallgatottabb énekes 2022-ben
© Fotó: Kevin Winter, Sarah Morris / Getty Images

Ismét elkészült a Spotify listája, így kiderült, hogy ki lett a leghallgatottabb énekes 2022-ben, és melyik lett a legnépszerűbb dal. 


A Spotify minden évben különleges listákat készít a felhasználók számára. Ám ezekből nem csak az egyéni ízlést lehet felmérni, hiszen készülnek hivatalos statisztikák is, melyekből kiderült, hogy mely albumok, dalok, előadók voltak a legnépszerűbbek az évben. A különleges lista most sem maradt el, az első helyet pedig egy meglepő személy szerezte meg. 

2022 leghallgatottabb előadója rekordot döntött

Az év legtöbbet hallgatott előadója ismét Bad Bunny lett, aki 2020 óta már harmadjára szerzi meg az első helyet. Az énekes-dalszerző után a lista második helyén Taylor Swift neve szerepel, aki egyébként a legnépszerűbb előadó lett 2022-ben. A Spotify adatai szerint az dalait osztották meg a legtöbbször a felhasználók egymással, vagy a közösségi média felületein. Az énekesnő több országban is csúcsot döntött, ő lett az Egyesült Királyság, Ausztrália, Írország, Malajzia, a Fülöp-szigetek, Új-Zéland, Katar, Szlovénia és Szingapúr legtöbbet hallgatott előadója. 

Az év legnépszerűbb dala talán senkinek sem okoz nagy meglepetést, az első helyet Harry Styles As It Was című dala szerezte meg. A felvétel a nyár egyik legnépszerűbb slágere volt, nem csoda, hogy sokan hallgatták. 

Az albumok listáját úgyszintén Bad Bunny vezeti, majd rögtön Harry Styles követi. A Top 5 listába bekerült még Ed Sheeran, Doja Cat és Olivia Rodrigo is. 

A Spotify összegyűjtötte azokat a dalokat is, melyek 20 év után ismét népszerűvé váltak. A listát Kate Bush vezeti, a Running Up That Hill a Stranger Thingsnek köszönhetően újra felkapottá vált. Az énekesnőt a Coldplay követi, a felhasználók úgy tűnik szívesen nosztalgiáztak a Yellow című felvételre. A harmadik helyen Eminem, és a The Real Slim Shady áll, míg a negyedik helyen az idén elhunyt Coolio legismertebb dala található. A listát pedig a Nirvana, Smells Like Teen Spirit klasszikusa zárja. 

A felhasználók továbbra is szeretik a filmekben, sorozatokban elhangzott dalokat, a legtöbben idén a Fekete Párduc filmzenéjét hallgatták, a sorozatoknál pedig a Stranger Things vezet. Úgy tűnik a ’80-as évek klasszikusai megunhatatlanok.

Itt a teljes lista: 

Legtöbbet hallgatott előadó 

  1. Bad Bunny
  2. Taylor Swift
  3. Drake
  4. The Weeknd
  5. BTS

Legtöbbet hallgatott album 

  1. Bad Bunny: Un Verano Sin Ti 
  2. Harry Styles: Harry’s House 
  3. Olivia Rodrigo: SOUR 
  4. Ed Sheeran: = 
  5. Doja Cat: Planet Her 

Legtöbbet hallgatott dal

  1. Harry Styles: As It Was
  2. Glass Animals: Heat Waves 
  3. The Kid LAROI feat. Justin Bieber: STAY
  4. Bad Bunny feat. Chencho Corleon: Me Porto Bonito
  5. Bad Bunny: Tití Me Preguntó

Legnépszerűbb előadó (az ő dalait osztották meg legtöbbször)

  1. Taylor Swift
  2. The Weeknd
  3. Bad Bunny
  4. BTS
  5. Lana Del Rey

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves