Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karácsonyi mozi

Hatalmas titok derült ki a Reszkessetek, betörők! McCallister családjáról, ezt még a rajongók sem tudták

2023. december 22.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

karácsony karácsonyi film macaulay culkin Reszkessetek betörők családi film
Hatalmas titok derült ki a Reszkessetek, betörők! McCallister családjáról, ezt még a rajongók sem tudták
© 20TH CENTURY FOX / Photo12 via AFP

A karácsony elmaradhatatlan része a Reszkessetek, betörők! című film, ami több évtized után is tartogat meglepetéseket.


A Reszkessetek, betörők! című filmet 1990-ben mutatták be, és az elmúlt 33 évben a legnépszerűbb karácsonyi családi mozivá nőtte ki magát.

A rajongók lelkesedése azóta is töretlen, és sokak szerint az ünnepek központi eleme, amikor a család leül megnézni az ikonikus filmet.

Természetesen rengetegen próbálták kielemezni a film szinte minden jelenetét, már mindent tudunk a forgatásról, a szereplőkről és az azokat megformáló színészekről, de még mindig van megválaszolatlan kérdés.

A Reszkessetek, betörők! nagy titka

A rajongókat régóta izgatja, hogy a film középpontjában álló McCallister család vajon hogyan lehet annyira gazdag, hogy a történetben fontos szerepet játszó, hatalmas házat fenn tudják tartani.

Egy ekkora ház megvásárlását és fenntartását 1990-ben az Egyesült Államokban is csak a leggazdagabbak engedhettek meg maguknak, így a nézőket jogosan izgatja ez a kérdés.

reszkessetek-betorok-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Erre nézve nincs semmilyen utalás a filmben, de a The New York Times szerzői most megpróbálták kideríteni, mi lehet a megoldás.

Kevin szülei és rokonai is gazdagok

A számítások szerint manapság egy ilyen ház legalább 2,4 millió dollárba kerülne, de akkoriban is legalább 200 millió forintnak megfelelő éves jövedelem kellett a fenntartásához.

Bár Kevin szüleinek foglalkozásáról nem esik szó a filmben, de egyes hírek szerint édesanyja jól kereső divattervezőként dolgozhatott – erre utalhat a házban lévő számos próbababa. Édesapját pedig a legtöbben üzletembernek tartják, és még olyan vad elméletek is születtek, miszerint az alvilági ügyletei miatt akartak bosszút állni a fián a betörők.

reszkessetek-betorok-elle.hu
Forrás: 20TH CENTURY FOX / Photo12 via AFP

Egy másik vélekedés szerint nem is a szülei, hanem Rob bácsikája a kulcsa a történetnek: ő volt az, aki egy Eiffel-toronyra néző lakásban élt a családjával Párizsban, és a népes família első osztályra szóló repülőjegyeit is gond nélkül megvásárolta.

Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy Kevin nélkül az idei karácsony sem telhet el!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves