Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PROGRAMAJÁNLÓ

3 kiállítás, amit nem érdemes kihagynod ősszel

2024. augusztus 21.

2 perc olvasás

ELLE

kiállítás múzeum program programajánló
3 kiállítás, amit nem érdemes kihagynod ősszel
© Shutterstock

Közeledik az ősz, ez pedig azt is jelenti, hogy új kiállítások nyílnak meg, melyeket kár lenne kihagyni! 


A múzeum minden évszakban jó program, ám ősszel még sokkal többen választják az izgalmas tárlatokat, időszaki kiállításokat. A következő hetekben, hónapokban több kiállítás is megnyílik, mutatjuk a legjobbakat, amelyeket érdemes felvenni a programlistádra

A főváros képtára – Művek és történetek (Budapesti Történeti Múzeum, 2024. június 7.- 2025. február 2.)

A Fővárosi Képtár gyűjteménye nagyjából 40 ezer képet számlál, és jelenleg a Budapesti Történeti Múzeum részeként működik. Képzőművészeti gyűjteménye a Kiscelli Múzeum épületében található, de a műtárgyak csak alkalmanként, időszaki kiállítások során láthatóak. A főváros képtára – Művek és történetek című időszaki kiállítás a magyar modernizmus születésétől napjainkig terjedő időszakot mutatja be, és mintegy 150 műtárgyat csodálhatnak meg az érdeklődők. 

Mezopotámia. Istenek és démonok királysága (Szépművészeti Múzeum, 2024. október 3. – 2025. február 2.) 

Izgalmas tárlattal készül őszre a Szépművészeti Múzeum és a MTA–ELTE Lendület Asszír és Babilóni Istenvilág Kutatócsoport. A közösen szervezett időszaki kiállítás során nagyjából 150 kölcsönzött tárgyon keresztül mutatják be a letűnt kultúrát. Ez az első ilyen kiállítás Budapesten, korábban még nem volt példa arra, hogy az ókori Mezopotámia kultúrájához ilyen közel kerülhessenek a látogatók. 

World Press Photo (BIODÓM, 2024. szeptember 20. – 2024. október 27.)

Ismét Magyországra érkezik a World Press Photo, ami nagy valószínűséggel ismét sok érdeklődőt vonz majd. A kiállítás ismét a világ legjobb és legfontosabb sajtófotóit mutatja be, melyeket egy független zsűri választott. 3 851 fotós 130 országból összesen 61 062 fotót és szabadon választott formátumú pályázatot küldött be. Végül a díjazott 31 fotográfus 24 országot képvisel. A kiállítás ismét fontos témákat, emberi történeteket mutat be. A fotósok olyan élettörténeteket tárnak a látogató elé, mely elgondolkodtat és elősegítik a kölcsönös megértést a világban. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves