Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

THE TALENTED MR. RIPLEY

Imádják az internetezők a Netflix új minisorozatát, ezt kell tudni a Ripley-ről

2024. április 05.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat ripley sorozatajánló
Imádják az internetezők a Netflix új minisorozatát, ezt kell tudni a Ripley-ről
© IMDb

Megérkezett a Netflixre a Ripley, ami nagyon tetszik a sorozatrajongóknak. 


A Netflix áprilisi nagydobása a Ripley című minisorozat, ami a nézők szerint már most az év egyik legjobbja. Sokan dicsérik a szereposztást, most összegyűjtöttünk róla mindent, amit érdemes tudni.

Miről szól a Netflix új sorozata, a Ripley? 

Április elején került fel a minisorozat, ami összesen 8 részből áll. A cím lehet, hogy ismerős, mivel a sorozat Patricia Highsmith 1955-ös regénye alapján készült. A tehetséges Mr. Ripley-t egyszer már vászonra vitték, az 1999-es filmben Gwyneth Paltrow, Matt Damon és Jude Law alakították a főbb szerepeket. 

Mivel a történet alapját Patricia Highsmith műve adja, ezért az epizódok a jól ismert regényt dolgozzák fel. Az 1960-as években egy gazdag üzletember megkéri Tom Ripley-t, hogy utazzon el Olaszországba, és vegye rá a fiát, Dickie-t, térjen vissza az Egyesült Államokba. Tomnak azonban hamar megtetszik Dickie gondtalan élete, és mindent akar, ami az övé. Bekerül a baráti társaságába, és semmi, még a hazugság, árulás vagy a gyilkosság sem riasztja el. 

Kik szerepelnek benne? 

Tom Ripley-t Andrew Scott alakítja, akinek a kritikusok kiemelték a teljesítményét. Sokak szerint sokkal meggyőzőbb a szerepben, mint Matt Damon volt. Scott egy interjú során elárulta, hogy megpróbálta kiemelni a karakter emberséges oldalát is. Dickie-t ebben a verzióban Johnny Flynn formálja meg, Marge szerepében pedig Dakota Fanning látható.

A sorozatot a kritikusok szerint nemcsak a színészek, de a hangulat is páratlanná teszi. Igazán szép a fényképezés, nagyon művészi, ettől pedig csak még jobban érzékelhető az 1960-as évek hangulata. 

Lesz folytatása? 

Bár a Ripley jelenleg nagyon népszerű a Netflixen, minisorozatként került fel, ezért szinte kizárt, hogy lenne folytatása. Az alkotók kihozták a maximumot a regényből, és nagyon kicsi rá az esély, hogy újabb évadot készítenének. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves