Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OSCARS 2024

Újabb magyar siker: Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa

2024. március 11.

1 perc olvasás

ELLE

oscar-díj magyar siker Oscar 2024 Mihalek Zsuzsa
Újabb magyar siker: Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa
© PEDRO UGARTE / AFP

Mihalek Zsuzsa a Szegény párák című filmmel nyert Oscar-díjat!  


Magyar idő szerint március 11-én éjszaka adták át az Oscar-díjakat. Mihalek Zsuzsa a Szegény párákért kapott elismerést

Ezzel a filmmel nyert Oscar-díjat Mihalek Zsuzsa  

Januárban jelentette be az Akadémia a 2024-es Oscar-díj jelöltjeit. Mihalek Zsuzsa a Magyarországon forgatott Szegény párák című filmen dolgozott. A magyar díszletberendező a best production design vagyis a legjobb díszlet kategóriában volt jelölt. Megosztva szavazták meg a díjat neki és a munkatársainak, James Price-nak és Shona Heath-nek. 

Mihalek Zsuzsa pár héttel ezelőtt már megnyerte a filmmel a BAFTA-díjat, a Londonban megrendezett gálán nem vett részt, a díjat James Price és Shona Heath vették át. A Los Angelesben megrendezett gálán sem vett részt, de a látványtervezők a köszönőbeszédünkben megemlítették Mihalek Zsuzsát. 

mihalek-zsuzsa-2024
James Price és Shona Heath az Oscar-gálán. Fotó: Robyn BECK / AFP 

Nem ez az első nemzetközi produkció, amin dolgozott Mihalek Zsuzsa. A magyar díszletberendező korábban olyan filmek látványához járult hozzá, mint az Atomszőke, illetve A láthatatlan fény című minisorozat. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves