Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Choupette

Őrület, ez a kisállat kapott meghívást a Met-gálára

2023. április 17.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

divat Karl Lagerfeld met-gála Met-gála 2023
  Őrület, ez a kisállat kapott meghívást a Met-gálára
© picture alliance / Getty Images

Közeledik a Met-gála, pár meghívott neve pedig már most nyilvánosságra került. Idén egy különös vendég is részt vesz az eseményen. 


A Met-gála a divat legnagyobb ünnepe, a tervezők és a hírességek már lázasan készülődnek. Most pedig az is kiderült, hogy Karl Lagerfeld macskája, Choupette hivatalosan is meghívást kapott az eseményre. 

Choupette lesz a Met-gála legkülönösebb vendége 

Idén az esemény témája Karl Lagerfeld, a múzeumban berendezett kiállítás pedig a Karl Lagerfeld: A Line of Beauty nevet viseli. A tárlat Lagerfeld páratlan zsenialitása előtt tiszteleg, és a tervezőnek állít emléket a legkülönlegesebb alkotásai segítségével. A Chanel egykori kreatív igazgatója több divatháznál dolgozott, és saját márkát is alapított. 

Pontosan ezért logikus, hogy Choupette meghívást kapott az eseményre. A macska a tervező kedvence volt, az elmúlt évtizedben ők ketten ikonikus párost alkottak. Pár évvel ezelőtt azt mondták, Choupette a világ egyik leghíresebb macskája. 

Az elmúlt években sok fotón szerepelt, és rendszeresen feltűnik divatkampányokban. Saját vagyonnal is rendelkezik, illetve örökölt Lagerfeld után. Van ügynöke, ő erősítette meg, hogy Choupette meghívást kapott a Met-gálára.

Megkapta a meghívást. Ez egy esemény Karl örökségének a tiszteletére, és Choupette nyilvánvalóan az örökség központi része

– mondta Lucas Berullier, a macska ügynöke. 

Az ügynök azt nem árulta el, hogy a macska ott lesz-e az eseményen, ha igen, akkor valószínűleg kísérettel. Az is előfordulhat, hogy Anna Wintour fogja kísérni, ő és Lagerfeld közeli kapcsolatban voltak. 

A macskát a tervező 2011-ben kapta a barátaitól ajándékba. Már kezdettől fogva megvolt a közös hang, Karl nagyon hamar kötődni kezdett az állathoz. 2012-ben vált híressé, innentől egyre többször szerepelt különféle kampányokban. Szinte mindenhová elkísérte a tervezőt, számos felvétel készült róluk az évek során. Lagerfeld 2019-ben bekövetkezett halála óta Choupette a tervező egykori házvezetőnőjével él. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves