Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Borkvíz!

Mennyit tudsz a magyar borokról? 10 kérdésből megmondjuk, mekkora borszakértő vagy!

2023. szeptember 18.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

bor magyar kvíz
Mennyit tudsz a magyar borokról? 10 kérdésből megmondjuk, mekkora borszakértő vagy!
© Fotó: Shutterstock/Foxys Forest Manufacture

Hazánk hagyományos kultúrájához hozzátartoznak a magyar borok, a borfogyasztás is. Pont aktuális így az ősz elején ebben a témában egy kvíz, úgyhogy...


Most kezdődik a szüret időszaka, így mára a magyar borokról állítottunk össze egy kvízt. Ahogy szoktuk, ezúttal is 10 kérdésből áll a játék, szóval ne hagyd ki a lehetőséget, teszteld magad, próbáld ki, hogy hogyan állsz a borokkal!

A magyar borok kvíze

Előre megnyugtatunk, hogy nem lesz szó a kvízben se testességről, se savakról, se tanninokról, se jegyekről. Sőt, azt a ziccert is kihagytuk, hogy ki volt Irsai Olivér, de ha nem rémlene, akkor ez az emlékezetes nevű fehérborszőlő-fajta egy valós személyről kapta a nevét. Bizonyos Kocsis Pál nemesítette ezt a hibridfajtát 1930-ban, és pont ebben az évben született egy fia jó barátjának, Irsai M. Józsefnek. A kisfiú neve Olivér volt, és Kocsis Pál barátja iránti tiszteletből nevezte el a kisfiúról a szőlőfajtát.

De annyi minden egyéb fontos és izgalmas tudnivaló van a nemzetközi hírű hazai borkultúráról, hogy igazán bőven maradt még így is téma egy szórakoztató kvízhez. Ha alul elindítod a tesztet, azonnal játszhatsz is. A szabályok a szokásosak: mindig négy válaszlehetőséget mutatunk, amik közül három rossz és egy jó. Természetesen ezt az egy helyes választ kell megtippelni.

Egészségedre!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves