Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVEK

Kvíz: Kitalálod, melyik kötelező olvasmányból származik az idézet?

2023. augusztus 02.

1 perc olvasás

ELLE

könyv magyar teszt kvíz kötelező olvasmány
Kvíz: Kitalálod, melyik kötelező olvasmányból származik az idézet?
© Shutterstock

A kötelező olvasmányokat a legtöbben olvasták, a kérdés már csak az, vajon mindenre emlékszel belőlük? 


Tény, hogy a legtöbben nem kedvelték a kötelező olvasmányokat az iskolában. Sok esetben túl hosszúak, vagy bonyolultak a könyvek, így a diákok nagy része csak szeretne túlesni rajtuk. Persze ettől függetlenül a legfontosabb részletekre mindenki emlékszik, de lehet, hogy az idézetek már elgondolkodtatnak! 

Emlékszel a kötelező olvasmányokra? 

Sokak számára a kötelező olvasmányok csak olyan könyveket jelentettek az iskolában, amelyeket muszáj elolvasni. Éppen ezért a legtöbben csak megpróbáltak rajtuk túllenni, és minél hamarabb végezni. Persze ez is érthető, hiszen gyerekként elég nehéz olyan könyveket olvasni, melyek távol állnak az érdeklődési körtől. Éppen ezért a legtöbben nem is emlékeznek túlságosan a könyvekre. 

A fő történetszálakat, szereplőket az emberek nagy része könnyedén felidézi, de a részletek már sokkal nehezebben mennek. Most arra vagyunk kíváncsiak, hogy felismered-e a leghíresebb mondatokat.

Vegyesen válogattuk össze a kötelező olvasmányokat, de nem kell aggódnod, ha olvastad a könyveket, menni fog a dolog! 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves