Quantcast

Emberi jogok

Idén a mozikban és online is látható a Verzió Filmfesztivál

Idén a mozikban és online is látható a Verzió Filmfesztivál
© verzio.org

A nyitófilm a Kőrösi Máté által rendezett Dívák lesz, amely három húszéves budapesti lány életébe enged betekintést.

Ezúttal a mozikban és az online térben is várja az érdeklődőket november 9-21. között a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál.

A 18. alkalommal megrendezett fesztivál szervezői ismét közel hatvan filmmel készülnek, melyek ezúttal is a legaktuálisabb nemzetközi és hazai emberi jogi témákat hozzák el, és többségében most lesznek először láthatóak Magyarországon.

A fesztivál programja ismét országosan elérhető lesz: nemcsak a budapesti mozikban, de öt vidéki városban, valamint online is megtekinthetőek lesznek. Az idei nyitófilm az HBO új dokumentumfilmje, a Kőrösi Máté által rendezett Dívák lesz, amely három húszéves budapesti lány életébe enged betekintést.

A Verzió Filmfesztivál most már 18. éve dolgozik azon, hogy bemutassa a világban zajló eseményeket, emberi történeteket, és ennek egyfajta lenyomatát hozza el a nézőknek. A dokumentumfilmesek, minden történés ellenére továbbra is a frontvonalban dolgoznak, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a változásokról és kihívásokról, valamint rögzítsék a világ jelenlegi állapotát.

Nyitóképünkön a Meddy the model című film részlete látható