Quantcast

Voyage

Megjelent az új ABBA album, hallgasd meg a számokat!

Megjelent az új ABBA album, hallgasd meg a számokat!
© abbavoyage.com

A tagok is féltek tőle eleinte, de ma már nem kétséges, méltó folytatása a 40 évvel ezelőtt megszakadt zenei pályájuknak.

Évtizedekig kizártnak tartotta mindenki, ám a néhány hónappal ezelőtt robbant bombahír után eljött a nap: november 5-én megjelent egy vadonatúj számokat tartalmazó ABBA-album.

Negyven évnyi szünet után adott ki új lemezt eredeti felállásban az ikonokus svéd popzeneker, ugyanis utoljára 1981. november 30-án jelentkeztek új számokat tartalmazó stúdióanyaggal.

Amint azt korábban az Elle is megírta, Agnetha, Björn, Benny és Anni-Frid legújabb együttműködése - egészen pontosan közülük a két férfié - titokban már 2017-ben megkezdődött.

A 74 éves Benny Andersson és a 76 esztendő Bjorn Ulvaeus eredeti terve mindössze két új szám elkészítése volt. Ezeket Andersson stúdiójában vették fel 3-4 éve Stockholm közelében.

Mikor elkészültek ezekkel, megmutatták "a lányoknak", Agnetha Faltskog (71) és Anni-Frid Lyngstad (76) nagyon elégedettek voltak, így felmerült a kérdés. "Nem kéne írnunk néhány más dalt is, csak a móka kedvéért?" - nyilatkozta Andersson. "És a lányok azt mondták: igen, az jó móka lesz. Így hát bejöttek, és már öt dalunk volt. Mi pedig azt mondtuk: Nem kéne még néhányat írnunk? Kiadhatnánk egy albumot."

Eleinte féltek attól, nehogy lerombolják az imázsukat, ami felmerült a Mamma Mia musical bemutatásakor is, de abból is hatalmas siker lett, és az adatok szerint az új zenéjük is arannyá vált meglehetősen gyorsan.

Elsőként az I Still Have Faith In You című számot hozták nyilvánosságra még szeptember elején, ami október második felében már átlépte a 25 millió megtekintést a Youtube-on.

Most pedig már megvásárolható a Voyage névre keresztelt teljes album, amelynek minden számába belehallgathattok.

Jövőre megint egy újdonságot látunk a zenekartól, 2022-ben ugyanis virtuális koncersorozatot kezdenek, amelynek már hónapokkal ezelőtt elkészültek a felvételei a zenekar tagjaival, akiket mesterségesen megfiatalít a technika. Vagyis úgy "lépnek" majd színpadra, mint fénykorukban, bő 40 évvel ezelőtt.